Programma Champions Trophy 2011 dames bekend

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft het wedstrijdschema voor de Champions Trophy 2011 (vrouwen) bekend gemaakt. Het prestigieuze toernooi vindt van 25 juni tot en met 3 juli 2011 plaats in het Wagener Stadion, Amsterdam.

De achttiende versie van de Champions Trophy is voor het eerst met acht deelnemende landen in plaats van zes landen en is verdeeld over twee poules van vier. FIH Competitie Manager Martyn Gallivan: “Er werd al langer gesproken om het uit te breiden naar acht landen. Als je kijkt naar het hockeyniveau van het hedendaagse vrouwenhockey, dan is dit toernooi een mooi moment om deze uitbreiding te testen.”

Na de poulefase worden de nummers 1 en 2 uit poule A en poule B samengevoegd in een nieuwe poule, genaamd poule C. De nummers 3 en 4 uit poule A en poule B worden samengevoegd in poule D. De resultaten van de onderling gespeelde poulefase worden meegenomen naar de nieuwe poule C en D. De nummers 1 en 2 van poule C spelen op zondag 3 juli om 16:30 uur de finale.

De voorverkoop van de wedstrijdkaarten start begin maart 2011. Later volgt meer informatie over de kaartverkoop en de twee toernooien.

Bekijk het volledige programma en de poule-indeling hier.

Bron: Persbericht KNHB/FIH

Reageer