Finalist Real Sociedad bestolen – Hoofdklasse Hockey Nederland

Finalist Real Sociedad bestolen

De hockeysters van Club de Campo zijn afgelopen zondag, ten koste van Real Sociedad, kampioen van Spanje geworden. Maar wat blijkt nu, het was geheel onterecht.

In de verlenging van het beslissende finaleduel kreeg Campo een strafcorner- de vraag is of dat een corner had moeten zijn- die met een backhand in het net werd geslagen. Tot verbazing en groot verdriet van het publiek en Real Sociedad werd de corner goedgekeurd en geteld als golden goal. En daarmee viel een lang gekoesterde droom in duigen.

Vanuit Spanje kreeg de redactie van Hoofdklassehockey.nl het onderstaande filmpje (met reacties en het erkende doelpunt) toegestuurd om aan hockeyend Nederland te laten zien hoe het momenteel gesteld is met de Spaanse arbitrage.

Comments (8)

 1. Gewoon opnieuw spelen, net zoals in Duitsland. Beelden spreken voor zich.

  Wat een grove fout. Daar gaan wij in Nederland in de reserve 6e klasse al goed mee om: eerste schot op de plank en anders heb je 11 spelers op je dak.

 2. Hoe is het?

  1e schot op doel mag nooit hoog dat weet iedereen, dit is een blunder van de scheidsrechter!
  Het was al geen corner, er was geen opzet dat de bal over de achterlijn werd gespeeld!
  Dit doelpunt had dus nooit goed gekeurd mogen worden!

 3. Amsterdammer

  Mein Gotti……….punt 1: geen strafcorner maar een lange corner. Punt 2: i.d.d. moet het eerste geslagen schot op de plank, zoals hierboven ook al staat.
  oplossing: Overspelen op neutraal terrein.
  Stand: 0-0.

  Catastrofale blunder.

  (Die scheidsrechteres heeft deze beelden toch ook teruggezien? Die is niet gek toch? Of zij is de trotse bezitter van een al tijden gekoesterde cabrio!!)

 4. het is begrijpelijk dat er discussie is ontstaan over deze goal, ik hoor echter niks over hun doelpunt dat ook een corner was, een direct schot boven de plank wat geheel onterecht is goedgekeurd.
  dat deze meiden huilen is begrijpelijk, zij spreken echter van een gestolen titel,terwijl zij de hele wedstrijd geen moment aanspraak hebben gemaakt op de titel. zij en hun coach maken club de campo zwart, met leugens en onwaarheden, en hebben voor niemand respect. club de campo is kampioen omdat ze dat verdiend hebben.

 5. Zo blijkt maar weer, hockey is en blijft een Jurysport….

  Maar inderdaad overspelen is de beste optie lijkt mij…

 6. Er was inderdaad ook bij Club de Campo twijfel over de goal van Real Sociedad maar dat is achteraf al geen twijfel meer want de beelden zijn bekeken en dat was geheel terecht een goal, hij ging een beetje omhoog via de voet van de verdedigster van Club de Campo. Daarbij klopt het absoluut niet dat Real Sociedad Club de Campo zwart maakt want ze maken aanspraak op de scheidsrechters, niet op de speelsters! En ik heb contact gehad met Spanje, de protesten die bezig zijn, zijn niet tegen Madrid, maar tegen de arbitrage, want blijkbaar is die al jaren schandalig en dit was gewoon de druppel.. En dat ze geen aanspraak maakte de wedstrijd is helemaal oneerlijk, want het ging erg gelijk op. Het klopt dat club de campo over het jaar heen veel beter is geweest, maar het is ongelofelijk te zien hoeveel progressie Real Sociedad heeft gemaakt, en daarbij verdienden zij het evengoed de landstitel te winnen. In ieder geval een eerlijke kans te krijgen en niet zo behandeld te worden door de scheidsrechter..

 7. je spreekt blijkbaar geen spaans of hebt niet de spaanse pers gevolgd. maar goed, wat betreft de spaanse arbitrage,, die is zeker aan verbetering toe, zijn we het daarover eens.

 8. Als ik het filmpje hier bekijk, lijkt het of het schot wordt aangeraakt.. maarja we zullen het nooit weten..

  https://www.hockey.nl/17702/spaanse-golden-goal-deel-2-antwoord-van-campo

Leave a Reply