Floortje Engels: "Het maakt niet uit of ik het eens ben met de bondscoach"


Floortje Engels laat aan nrc.next weten dat ze heeft getwijfeld over haar toekomst in het Nederlands elftal. Net als vier jaar geleden in Beijing moet Engels als reservekeepster buiten het Olympische dorp verblijven. Destijds was Lisanne de Roever eerste keeper, nu gaat de keuze van bondscoach Max Caldas uit naar de 21-jarige Joyce Sombroek.
Mega teleurstelling
‘Natuurlijk ben je dan mega teleurgesteld, het doet gewoon pijn. Ja, ik heb gehuild. En ik heb die avond een bierflesje kapotgegooid. De teleurstelling sloeg snel om in een vraag: moet ik wel doorgaan? Daar heb ik een week over nagedacht, dag en nacht ben ik ermee bezig geweest.’, laat ze weten aan nrc.next.
Onmogelijke keuze
De keuze om te stoppen of door te gaan was voor Engels bijna niet te doen: “Ik stond voor een onmogelijke keuze: of reserve, of stoppen. Uiteindelijk voel ik me zo verbonden met de groep en het proces, dat ik doorwil.’ De Olympische ervaring die ze zichzelf niet wilde ontzeggen gaf uiteindelijk de doorslag om toch door te gaan.
Engels is sportief ten opzichte van haar concurrente Sombroek. Hopen op een blessure doet ze dan ook niet. “Nee. Dat is de vraag die iedereen stelt, en ik vind het een schijtvraag. Ik kan er helemaal niks mee. Zo werkt het niet. Als ik dat zou denken, vind ik niet dat ik bij de ploeg mag zitten.”
Voorbijgestreefd
Engels, die onlangs de overstap maakte van Amsterdam naar Kampong heeft het gevoel dat ze is ingehaald door een jong talent, maar wil niet te veel uitweiden over de keuze van de bondscoach. “Wat kan ik erover zeggen? Ik denk dat ik een bepaalde meerwaarde heb ten opzichte van Joyce, vooral op het gebied van ervaring en coaching. Maar het maakt niet uit of ik het eens ben met zijn (Max Caldas, red.) keuze. Ik heb me gecommitteerd aan zijn mening, en die is subjectief. Max kiest wie hij het beste vindt.”
Bron: nrc.next

Comments (6)

  1. Natuurlijk is dit heel zuur voor Floor ! Maar ze weet ook wel dat Joyce meer grote toernooien heeft gekeept als zij ! Dus met die ervaring zit het met Sombroek wel goed ,denk ik.

  2. coaching is beter an Floor, maar Joyce is gewoon de betere keepster.

  3. Ik moet zeggen dat ik dit echt een hele sterke en sportieve reactie vind! Tuurlijk is ze het er niet mee eens, dat is alleen maar logisch, maar met deze instelling maakt dat niet uit! You go Floortje!

  4. Ja, sportief… ik word een beetje moe van Floortje Engels en haar eeuwige gemekker over 2e keeper zijn. Kan natuurlijk ook aan het journaille liggen, dit is al 3e interview in 2 maanden waarin ze de voorspelbare vragen krijgt en ze keurig voorspelbare antwoorden geeft. Nieuwswaarde: 0!

  5. Wat ik echt niet kan begrijpen is dat de reserves niet in het olympisch dorp verblijven en geen medaille krijgen. Bij andere sporten is dat anders. Wie heeft deze belachelijke regels bedacht?

  6. dan zij

Reageer