Fusie haalt promotieduel Gooische-Helmond van agenda

Het play-off-duel tussen Gooische en Helmond gaat niet meer door, dat heeft de KNHB in een brief laten weten. De hockeyvrouwen zouden aankomende maandag strijden om een plekje in de Overgangsklasse, maar doordat de fusie tussen Leonidas en Aeolus officieel doorgaat, is er geen extra plek meer over in de Overgangsklasse.

Omdat Aeolus met zowel hun Heren als Dames 1 in de Overgangsklasse speelde, neemt Leonidas deze plaatsen over. Dit betekent dat zowel Gooische als Helmond volgend seizoen nog een jaar in de eerste klasse moeten spelen.

Comments (12)

 1. Hoezo met een dode mus lekker gemaakt? Dank je wel KNHB die de fusieplannen van Leonidas en Aeolus geen moment serieus heeft genomen.

 2. Tha Kin Gong

  Hahahaha De KNHB noemt zichzelf een organisatorisch hoogtepunt. Ze worden gepeopled. Als ze die fusie serieus namen was er niks aan de hand. Trouwens ook naief van de clubs hoor!

 3. Wat een schande! KNHB is niet meer geloofwaardig!

 4. NAIEF? Dit stond vorige week nog op de site van de KNHB!

  01 jun ’11 | Fusie H.C. Aeolus en R.H.V. Leonidas

  Het bondsbestuur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft kennis genomen van de plannen van de besturen van H.C Aeolus en R.H.V. Leonidas tot het samengaan van beide verenigingen. Het bondsbestuur vindt dat onwenselijk en roept de leden van H.C. Aeolus op de vereniging te ontbinden en zich aan te melden bij een andere vereniging. Indien beide clubs hun plannen toch doorzetten, zal het bondsbestuur de daarbij te volgen procedure nauwgezet volgen.

  Volgens het bondsbestuur is er geen sprake van een fusie tussen twee gelijkwaardige verenigingen. De indruk wordt gewekt dat het samengaan van beide clubs slechts gaat om het verkrijgen van een plaats in de overgangsklasse competitie (voor zowel heren als dames). Momenteel komt H.C Aeolus met hun eerste dames en herenteam uit in de overgangsklasse en spelen de eerste teams van R.H.V. Leonidas in de eerste klasse.

 5. En krijgen de Clubs nu een schadevergoeding? Kan mij voorstellen dat deze nu onnodige kosten hebben moeten maken?

 6. Schadevergoeding?? De clubs moeten blij zijn dat ze eventueel nog een kans maakte op de OVK.
  Helaas voor hen gaat het niet door maar ze hebben zelf deze kans met beide handen aangepakt, wetende dat het risico bestond dat de fusie wel door zou gaan!

 7. ”Volgens het bondsbestuur is er geen sprake van een fusie tussen twee gelijkwaardige verenigingen.”

  Is dus niet helemaal juiste voorlichting gegeven?

 8. Naief? wat hadden ze dan moeten doen? Niet moeten komen? tuurlijk is dit niet naief, die clubs wisten ook wel dat die kans bestond maar moesten voor de zekerheid spelen.

  de KNHB heeft hier overigens wel een kwalijke rol in gespeeld. Volgens mij wilde ze gewoon niet accepteren dat de fusie door ging!

 9. Tja… sneu voor Helmond en Gooische. KNHB heeft gedaan wat ze moest doen. play-outs laten spelen voor het geval dat. KNHB is naar mijn idee terecht tegen fusie, ze heeft alleen geen juridische mogelijkheden het tegen te houden. Maar het staat ze vrij aan te geven dat ze het “onwenselijk” vinden. Aeolus was/is gewoon geen hockeyclub, door rare satteliet-club constructie met HCR zijn ze “in stand gehouden”. gaat om paar spelers en speelsters, meer stelt de “club” niet voor. Het is dan ook eigenlijk geen fusie maar meer een overname door Leonidas. Paar spelers en speelsters komen over, naam Leonidas blijft, clubkleuren Leonidas blijven, complex blijft bij Leonidas. wat er veranderd zijn de klassen waar Heren en Dames 1 in spelen. dat is het enige waar het het bestuur van Leo om te doen is geweest, niets anders. Maar schijnbaar zijn de leden akkoord gegaan op de ALV. Kortom Leonidas gefeliciteerd met de promotie…

 10. jan onbegrip

  Dit is een brevet van onvermogen van de betrokken bondsbestuurder. Hoe krijg je dit voor elkaar….
  Wens de beide clubs sterkte en ik zou de rekening voor reiskosten, extra trainingen etc. indienen bij de bond.

  En … slim van Leaonidas! Compliment.

 11. jankees de lange

  Wat ik onbegrijpelijk vind:

  Waarom play offs spelen en niet wachten, net als vorig seizoen met Warande?

 12. Victor Voordeel

  Wordt wel aanpoten om als 9e in de eerste klasse ineens overgangsklasse te spelen met de vrouwen voor Leonidas. Het aantal spelers (m/v) dat met de boedel van Aeolus meekomt is miniem. Ik had de eer dan aan mezelf gehouden en met die paar Aeolianen vanuit de eerste klasse laten zien dat je in 1 jaar kampioen kan worden, maar dat past niet in de dadendrang van mijnheer Wever van Leonidas denk ik. Als leden van Leonidas zou ik begin juli tegen stemmen, scheelt een niet leuk seizoen met veel tegenstanders die hier geen begrip voor opbrengen.

Reageer