Garcia: “De kans is 50 procent dat ik terugkom”

Vorige week werd bekend dat Argentijns international Soledad Garcia door bondscoach Carlos Retegui niet is opgenomen in de huidige selectie van het nationale elftal. Reden is dat hij de geroutineerde aanvalster met het oog op de Olympische Spelen in Argentinië wil hebben. De superster van SCHC speelt namelijk als enige Argentijnse international in het buitenland en dat is niet wat Retegui wil.

De keuze ligt nu bij de Zuid-Amerikaanse: Of ze blijft bij Stichtsche, waar ze onder contract staat, en loopt mogelijke deelname aan de Olympische Spelen mis, of ze vertrekt naar haar geboorteland en laat daarmee haar ploeg, waar ze het erg naar haar zin heeft, in de steek.

Voor Garcia, die droomt van een gouden plak in Londen, zou een vierde Olympische Spelen natuurlijk geweldig zijn. Maar dat betekent niet dat ze zo maar gehoor zal gaan geven aan de eis van haar bondscoach. De trotse hockeyster voelt zich namelijk duidelijk zwaar beledigd door Retegui.

“Ik moest na dertien jaar als international via internet lezen dat ik niet bij de selectie zat”, zegt Garcia in Spits even na afloop van het gewonnen duel met landskampioen Den Bosch. “Dat verdient niemand. Ik ga thuis met mijn familie en vrienden bespreken wat voor mij de beste beslissing zal zijn. De kans is vijftig procent dat ik terugkom.”

Vandaag (maandag, red.) vertrekt de routinier naar Argentinië waar spijkers met koppen geslagen gaan worden.

Reageer