Garcia niet langer in Argentijnse trainingsselectie

Soledad Garcia is momenteel geen lid meer van het Argentijnse nationale elftal. De aanvalster van SCHC zit opvallend genoeg niet meer bij de 25-koppige trainingsselectie, dat de Argentijnse hockeybond woensdag op haar website bekend maakte.

“Vanzelfsprekend is dit geen goede situatie voor mij,” vertelt de routinier op Hockey.nl. “Ik had dit niet verwacht. De Argentijnse bond is er niet blij mee dat ik ook in Nederland speel. Ik ben de enige die in het buitenland speelt. Ze willen dat ik meer bij het team ben in Argentinië. Ja, dat kan ik veranderen als ik wil. Maar daar ga ik nu geen beslissing over nemen. Alles is nog erg vers, ik weet nog niet precies wat er gaat gebeuren.”

De Zuid-Amerikanen beginnen zonder Garcia op 23 november aan hun voorbereiding op drie vierlandentoernooien en de Champions Trophy. Alle toernooien worden in eigen land gespeeld.

Comments (8)

 1. Onbegrijpelijk!!!!!

 2. Nee, logische reactie van de Argentijnse bondscoach. Hij wilt zijn speelsters in Argentinië hebben en dat is Garcia niet. Hard tegen hard dus!

 3. Eerder kinderachtig dan logisch hoor. Je kunt je speelsters ook van te voren inlichten wat de evt. consequenties zouden zijn. Dit was voor Garcia een complete verrassing.

 4. Niks aan de hand die gaat natuurlijk gewoon mee, misschien heeft de coach van schc h1 hier wel een rol Ingespeelt. Hij kan haar in Nederland goed in de gaten houden. Dus voor alle hockeyliefhebbers die zien we gewoon straks in Londen.

 5. Onbegrijpelijk inderdaad!! Een van je beste speelsters thuis laten wat een domme actie!!!

 6. Of ze is allang geselecteerd voor de OS.

  Met wie je gaat trainen mag je zelf weten toch? Iets zegt mij dat Garcia meer weet dan wij denken en lekker het seizoen gaat volmaken bij SCHC, aankomende zomer alleen een pyama in een tas stopt en het vliegtuig naar Londen pakt om weer potjes te spelen.

 7. Wat een heerlijke chick, hoop dat ze in Nederland te bewonderen is en blijft! Top!!

 8. Lijkt wel of alle nationale bonden er een machtsspelletje op na gaan houden. En ze hebben er niet alleen de speelster uiteindelijk mee.

  Hier met Garcia, Caldas/Cox/KNHB: Van Geenhuizen, Dijkstra, (welten?).

  Van Ass: Kemperman

Reageer