Heren Kampong zaalkampioen

De heren van Kampong hebben zondag beslag gelegd op de zaaltitel van de hoofdklasse zaalhockeycompetitie. In een spannende finale wisten de Utrechters de winst met 3-2 naar zich toe te trekken.

In de halve finale liep Kamponger Sjoerd de Wert tegen zijn derde gele kaart aan en daarom kon hij  vanwege zijn schorsing niet meedoen met de zaalfinale. Ook moesten de Utrechters het zonder de spits Constantijn Jonker stellen.

Robbert Tigges bracht zijn ploeg op voorsprong via een strafcorner die hij hard binnenschoot: 1-0. Later was het de beurt aan Pieter Wiegman die namens kampong de strafcorner benutte, 1-1. Kort daarna was het diezelfde Wiegman die na een solo-actie Amsterdam keeper Vincent van de Peppel passeerde: 2-1. Minder dan een minuut later prikte Thierry Brinkman de 3-1 binnen.

In de slotfase kregen de Amsterdammers heel veel kansen en kwam Kampong door een gele kaart aan Sander de Wijn met een man minder te staan. Tigges rook zijn kans schoon en maakte de aansluitingstreffer, maar dat bracht de marge voor Kampong niet meer in gevaar.

 

Comments (6)

 1. Dat hadden niet veel mensen verwacht. Gefeliciteerd!

 2. Denk ook dat veel mensen er niet wakker van zullen liggen.

 3. Alle hulde aan de jongere spelers van Kampong. Wie de JEUGD heeft, heeft de TOEKOMST !!
  Proficiat Kampong. Sterkte en een snel herstel van Constantijn Jonker.

 4. niemanddalletje
  zelfs in de ochtendkranten is dat tournooitje in india nog belangrijker.

 5. @Hans, toernooitje?
  Dan heb je het dus echt niet gevolgd!
  Over een paar jaar is dat toernooi in omvang verdubbeld (zo niet meer) en gaan er nog veel grotere bedragen in om. De duur wordt verlengd, en ook in NL zal het populairder worden. Mark my words!

 6. @Henk,Toernooitje lijkt me niks mis mee er deden 5 ploegen mee, dus een competitie lijkt me ietwat overdreven, het werd in 5 weken gespeeld een mooie vorm om fit te blijven voor een heleboel spelers.

  Het zal ongetwijfeld populairder worden in Nederland want spelers wisselen in Nederland tegenwoordig al als ze ergens anders 100 euro meer krijgen dus als je voor 5 weken hockey dan ook nog een waanzinnig bedrag kan opstrijken

Reageer