Hertzberger: “Het Olympisch waterveld is net een kermis”

Maandag publiceerde de FIH een foto van het waterveld waar de nationale elftallen in Londen gaan strijden om de Olympische titel. Dat het veld blauw zou worden, was al een tijdje bekend, maar dat er roze buitenranden omheen zouden komen, was compleet nieuw voor hockeyend Nederland.

Oranje-international Jeroen Hertzberger reageerde in eerste instantie een beetje verbijsterd. “Toen ik het zag, dacht ik eerst dat het een grapje was. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest denken. De beste spelers ter wereld trainen drie jaar keihard om daar te mogen acteren, en dan spelen ze op een roze veld. Het lijkt net een kermis. Men kan er zo suikerspinnen gaan verkopen.”

Maar uiteindelijk zag de Rotterdam-speler er wel het positieve van in. “Het trekt in ieder geval wel de aandacht. Mensen zullen er waarschijnlijk naar blijven kijken en alles wat de aandacht trekt, is goed voor de sport. En uiteindelijk hou ik wel van aparte dingetjes, alles out of the ordinary vind ik leuk. En ach, wat maakt het ook uit!”

Reageer