HIL: openingswedstrijd gewonnen door Delhi Waveriders

Met continue een hysterisch tromgeroffel op de achtergrond, hockeyers met tulbanden op, buitenlandse hockeyers kris kras door elkaar, kon je weten dat de HIL is begonnen. De openingswedstrijd begon vanmiddag om 15.30. Jaap Stockmann, ofwel Jacob Stockman, voor de Punjab Warriors tussen de palen en Tim Jenniskens namens de Delhi Waveriders, als vervanger van Taeke Taekema, laatste man.

De Delhi Waveriders waren in het eerste kwart voor in de cirkel van Stockmann te vinden. Een joekel van een kans deed zich voor, Simon Child had de openingstreffer op zijn stick, maar hij kon de Waveriders niet op voorsprong zetten, want Stockmann had een voortreffelijke redding. De druk bleef hoog en uiteindelijk was het de Duitser Oskar Deecke die vanaf links de bal in de cirkel bracht. De bal kreeg een extra zetje van een verdedigende Punjab Warrior, waardoor Stockmann de bal niet meer kon stoppen. De eerste goal van het toernooi is daarmee ook een bijzondere.

Vroeg in het tweede kwart kreeg het ‘Europees spelende’ Waveriders een strafcorner na een verdeigende tackle in het 23 meter gebied. Wederom was het Stockmann die met twee reddingen zijn Indiase ploeg op de been hield. Maar hoezeer Stockmann ook zijn best deed, de verdediging van de Punjab Warriors hielp de tegenstander in het zadel door wederom een eigen goal te maken. Daarmee was de marge op twee.

De wedstrijd vervolgde zich in iets wat meer leek op een flipperkast. De ene ploeg rende hard met de bal naar de aanvallende cirkel om daar verdedigd te worden, zodat de verdedigende ploeg weer op zijn beurt de kans kreeg om heel hard naar de andere kant van het veld te rennen om een poging te wagen op een doelpunt.

Maar de goal van de Punjab Warriors lag alsmaar onder vuur. Gelukkig voor zijn ploeg, deed Jaap Stockmann waarvoor hij was gehaald, en hield tot de rust zijn hok schoon.

Kort na de hervatting hadden de Punjab Warriors een antwoord. Het was Roger Padrós die vanaf wang cirkel de bal snoeihard met een backhand in het dak van het doel joeg.

Punjab Warriors gingen vol op de aanval en laatste minuten tikte langzaam voorbij voor het onder druk staande Waveriders.

Uiteindelijk bleef het 2-1 voor de Delhi Waveriders en Stockmann heeft in deze wedstrijd meerdere keren bewezen wat hij waard is, want hij hield zijn team op de been.

Eindstand: 2-1

Edit: Stockmann werd verkozen tot man of the match, wat hem 25.000 rupees (ongeveer 340 euro) opleverde.

 

 

Reageer