HLN.be: "Opvallend meer aansluitingen bij hockeyclubs na goede resultaten op OS"

Bij de Belgische hockeyclubs is het aantal leden met twaalf procent gestegen in vergelijking met vorig seizoen. “Ons ledenaantal ging de laatste tien jaar al in stijgende lijn, maar dit jaar is de stijging nog groter, onder meer dankzij het goede resultaat van de hockeyploegen op de Olympische Spelen”, aldus Denis Van Damme, woordvoerder van de Belgische hockeybond.
“De afgelopen tien jaar steeg het ledenaantal elk seizoen gemiddeld al met 7 procent. Begin oktober stonden we al op 12 procent meer. Het spreekt voor zich dat we daarmee tevreden zijn”, zegt Van Damme. Het succes is volgens Van Damme onder meer te danken aan de prestaties van de nationale ploegen, wat voor meer aandacht van de media zorgde. “Bovendien heeft het Belgisch hockey de laatste jaren serieuze stappen vooruit gezet, ook lokaal.”
Van Damme voegt daar wel aan toe dat de sport nu voor “serieuze uitdagingen” staat. De verschillende Belgische clubs tellen nu bijna 29.500 leden. Verwacht wordt dat de clubs aan het einde van het seizoen de kaap van de 30.000 leden bereiken. “Er is echter een tekort aan infrastructuur. Een nieuw plein kost gemiddeld een half miljoen euro, maar de clubs zijn grotendeels aangewezen op eigen middelen.”
Bron: HLN.be/Dries Derauw
 

Reageer