HLN: Belgische mannen gaan nog steeds voor derde plaats in poule B

De Belgische hockeymannen hebben in hun vierde groepswedstrijd op het olympisch hockeytoernooi 1-1 gelijkgespeeld tegen Nieuw-Zeeland. Na afloop van de partij in de Riverbank Arena overheerste vooral de ontgoocheling wegens de gemiste kansen. “Dit is inderdaad een teleurstelling omdat we de drie punten verdienden”, vond Felix Denayer. “Toch veranderen we onze doelstelling niet. We moeten dinsdag sowieso onze laatste groepswedstrijd tegen India winnen. Een zege tegen de Nieuw-Zeelanders had daar niet veel aan veranderd.”
België staat momenteel met de Nieuw-Zeelanders gedeeld derde in de stand, maar kan later op de dag voorbijgegaan worden door Zuid-Korea. Eindigt België derde in de groep, dan speelt het om de vijfde plaats. Dat is iets wat de spelers altijd voor ogen hebben gehouden.
“We domineren, we spelen goed en controleren de wedstrijd”, vond Denayer nog. “We weten dat hun aanvallen gevaarlijk zijn en dat ze goed counteren. Hun doelpunt komt er omdat een bal van hen goed valt in onze cirkel en daarna maakt een aanvaller het mooi af. Maar algemeen gezien verdedigen we goed, al geven we misschien wel te snel strafcorners weg. Het ontbrak ons echter aan doelpunten, al ligt dat ook aan het hoge niveau en aan een sterke Nieuw-Zeelandse goalie.”
Bron: HLN

Reageer