Hockeyfuifje op Bilts sportgala

Op het Bilts Sportgala zijn in drie van de vier categorieën hockeyers met de titel aan de haal gegaan. De enige uitzondering en echte verrassing viel bij de Sportploeg van het Jaar 2012 te noteren: daar kaapte het jeugdkorfbalteam DOS B1 de prijs voor de neus van Voordaan heren 1 en Brandenburg dames 2 weg.

Bij de vrouwen ging de strijd op voorhand vrijwel zeker tussen de twee Olympische goudenmedaillewinnaressen Caia van Maasakker en Carlien Dirkse van den Heuvel van SCHC; laatstgenoemde kreeg de prijs uiteindelijk door haar en Oranje’s eerste treffer in de finale tegen Argentinië, en doordat ze het hele toernooi sterk speelde. Beide dames bevonden zich met Oranje in Zuid-Afrika op trainingskamp: hun coach Janneke Schopman, zelf ook Olympisch kampioene, nam de prijs in ontvangst.

Bij de Sportman van het jaar is het spits Philip Meulenbroek van Voordaan heren 1 die deze titel een jaar lang mag dragen. Hij was met zijn vele velddoeelpunten van groot belang in de promotie naar, en de daaropvolgende alleszins behoorlijke resultaten in de hoofdklasse. Meulenbroek was met vakantie, de preses van Voordaan, Thijs Linssen, nam de honneurs waar.

De keuze voor Sporttalent was een heel moeilijke: er waren veel jeugdige talenten die allemaal op hoog en ook nationaal niveau enorm goede prestaties hadden geleverd. Het was al een pittige keuze om tot drie nominaties uit negen voordrachten te komen, en uit die drie viel de keus uiteindelijk op hockeyer Thierry Brinkman, met heel kort daarop hordenloper en nationaal C-kampioen Luc Reij (al voor de derde keer genomineerd) en schaatser Niels Delen, die tot de top-vijf van zijn leeftijdscategorie in Nederland behoort, en afgelopen jaar al een keer de 500 meter onder de 40 seconden reed.  Brinkman debuteerde op 17-jarige leeftijd in Jong Oranje (zilver bij het EK) en het eerste team van hoofdklasser Kampong, waarvoor hij al twee keer scoorde. De jonge hockeyer ontving de prijs uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen.

Reageer