Hockeysters Amsterdam trekken talentvol trio aan

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

De hockeysters van Amsterdam hebben zich voor volgend seizoen versterkt met drie jonge, talentvolle speelsters: Marili Visch, Lara dell Anna en Alma Fenne (foto).

Verdedigster Marili Visch speelde afgelopen seizoen bij Klein Zwitserland en is speelster van Jong Oranje. Lara dell Anna is een middenvelder, die ook als spits uit de voeten kan, van Bloemendaal en speelt momenteel in het Nederlands A. Vanuit de Amsterdam-jeugd stroomt Alma Fenne, middenvelder en spits, door naar Dames 1. Alma traint al twee jaar mee met de Amsterdamse formatie en maakte tijdens de play-offs een belangrijk doelpunt in de halve finale tegen Den Bosch.

Coach Patrick Bakker is tevreden met de aanwinsten voor het nieuwe seizoen: “Mooi dat jonge, talentvolle speelsters kiezen voor Amsterdam Dames 1. Afgelopen seizoen is aangetoond dat talentvolle speelsters binnen Amsterdam goed kunnen doorstromen naar het hoogste niveau. Met de komst van Marili trekken we een verdedigster aan met een grote ambitie en potentie. Alma heeft bewezen over scoorend vermogen te beschikken en Lara is een super snelle en behendige middenvelder/spits. Ik ben ervan overtuigd dat deze meiden hun toegevoegde waarde zullen hebben voor Amsterdam.”

Bron: Persbericht Amsterdam

Comments (9)

 1. Jammer… weer “talenten” die enkel kiezen voor een top 4 ploeg! weinig speel tijd ipv een midden moter waar ze veel meer zouden spelen

 2. Jammer… weer een hebberige club die alles bij anderen weghaalt! Denk dat de competitie komend seizoen nog minder leuk gaat worden dan dit jaar.
  Amsterdam en SCHC kiezen ervoor om andere spelers te halen ipv door te groeien naar een finale plaats met het eigen team en jeugdspeelsters. Jammer…

 3. Waarom is het nou weer jammer?
  Het staat spelers vrij om te kiezen waar ze willen spelen. Als clubs hun spelers willen behouden dan moeten ze iets te bieden hebben. De sportieve toekomst van een club speelt een minstens even grote rol als geld.

  En ja, als je in Amsterdam studeert dan is het niet zo gek dat je ook in Amsterdam wil hockeyen. 3x per week in de file voor een training gaat behoorlijk vervelen.

 4. Amsterdammer

  wat een onzin kramen jullie uit zeg. Amsterdam heeft juist allemaal eigen talenten laten doorstromen afgelopen jaren. Stam, Schoenaker, stiekema, Collot, Fenne, Briggita…weet waar je over praat

 5. En dat wordt dan toch echt degraderen voor de dames van kz! Weer een speelster weg!

 6. Weer een speelster weg?? volgens mij zijn er vooralsnog alleen marili en twee nieuw zeelandse vertrokken….. In tegen stelling tot andere clubs kan kz dit wel opvangen met eigen jeugd

 7. opvangen met eigen jeugd ….. of met jeugd van HDM of Forescate 🙂

 8. Ab van der Wouden

  We krijgen dus een kopie van afgelopen seizoen. We kunnen weer direct naar de play offs en voor wie er gaat degraderen kunnen we lootjes trekken. Wat de spelers zelf betreft. Voor Lara is het logisch dat ze nu de stap naar de hoofdklasse maakt, maar ze had net zo goed voor Hurley kunnen kiezen, daar is meer ruimte. Marili, erg jammer voor KZ, ze had net zo goed kunnen blijven en Alma is geen nieuws, ze zat er al gewoon bij.

 9. KNHB kan de hoofdklasse dames wel afschaffen en inderdaad meteen met de Play- offs beginnen. De competitiewedstrijden zijn door de opeenhoping van alle jeugd- en echte internationals bij de vier topclubs gewoon saai geworden. Uiteraard door het lobbyen van de clubs en de adviezen van de bondscoaches die nu nog maar vier clubs hoeven te bezoeken. De knhb en de bondscoaches maken de competitie kapot in hun drang om mondiaal mooi weer en BOBO te kunnen blijven spelen. Jammer!!

Reageer