Hockeysters willen revanche


Foto: © Ben Haeck
De Nederlandse hockeysters beginnen zaterdag als favoriet aan de wedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië in de halve finales van de Champions Trophy in Rosario. Oranje maakte als titelhouder in de groepsfase en in de kwartfinales (3-0 tegen Nieuw-Zeeland) de meeste indruk. Het gastland bleef weliswaar ook ongeslagen, maar de vier duels verliepen nogal stroef, inclusief de laatste zege tegen China (3-2).
Met de trefzekere aanvalster Kim Lammers (4 doelpunten) en Carlijn Welten (3) en de warmdraaiende strafcorner van Maartje Paumen (3 treffers in de laatste twee duels) heeft bondscoach Max Caldas voldoende scorend vermogen in huis. “Verdedigend moet het nog wel beter. Soms zijn we de controle even kwijt”, aldus de geboren Argentijn, die zijn derde opeenvolgende hoofdprijs met Oranje kan pakken.
Nederland heeft in Rosario tegen Argentinië nog iets goed te maken. De olympisch kampioen verloor in 2010 in de WK-finale met 3-1 van de Zuid-Amerikaanse ploeg voor 12.000 toeschouwers in hetzelfde stadion. Vorig jaar in Amstelveen, met Caldas als opvolger van de ontslagen Herman Kruis, versloeg Oranje de aartsrivaal zowel in de poulewedstrijd (2-1) als in de finale (3-3, winst na shoot-outs). Opvallend is dat aanvoerster Paumen met haar gevreesde strafcorner in beide duels met Argentinië alle treffers voor Nederland op haar naam bracht.
Bron:Telesport

Comments (3)

  1. Carlijn Welten ja? Volgens mij is die al een tijd niet geselecteerd. Lidewij Welten wel daarentegen.

  2. Tja, dat was wel knap van Paumen ,alle treffers voor je rekening nemen. Maar ze kwamen allemaal uit de strafcorner,toch? Die moet versierd worden,goed aangegeven,goed gestopt ,want anders gaat hij er niet in. Als Maartje ze scoort krijgt ze natuurlijk alle krediet, als ze niet scoort hoor je toch vaak geluiden over slecht aangeven,slecht stoppen etc. Dus heren/dames van de pers : de sleepcorner, de slag-corner en de varianten zijn gezamelijke doelpunten. En vergeet ook degene niet die de strafcorner krijgt. Die lijdt er vaak zelfs pijn door !! Soms is het ook gewoon handig in de cirkel of pech bij de verdediging van de tegenstander.
    Persoonlijk vind ik een velddoelpunt veel interessanter.

  3. Zeker is een velddoelpunt interessanter en veel knapper om te maken. Paumen scoort veel en dat is heel knap van haar maar zij heeft ze allemaal uit de strafcorner of soms een strafbal gehaald,dan is de kans dat je scoort natuurlijk al veel groter. En inderdaad zijn strafcorner punten gezamenlijke doelpunten en komt niet alleen Paumen alle eer toe. Dat zegt zij zelf ook;dat je het met elkaar doet daarom is het ook jammer dat er altijd alleen maar over haar strafcorner gespoken wordt,terwijl daar ook veel anderen bij betrokken zijn. Iedereen heeft het altijd maar over hoe goed Paumen kan scoren,maar we vergeten dat Kim ook meer dan 100 doelpunten voor Oranje heeft gemaakt en dat waren bijna allemaal velddoelpunten,dus dat is veel knapper. Daar mag weleens wat meer aandacht voor komen.

Reageer