Indiase World Hockey Series volgens FIH niet officieel

Het meest toonaangevende televisieconcern in India, Nimbus, doet een poging om de contouren in het mondiale hockey te veranderen. Het televisieconcern komt namelijk in samenwerking met de Indiase Hockey Federatie met een nieuw concept, de World Hockey Series. De WHF, dat het gezicht van het mondiale hockey zal doen veranderen, wordt aangekondigd van november 2011 tot februari 2012 (lees hier het gerelateerde artikel).

De WSH zou 60 internationale tophockeyers aantrekken naast de crème de la crème van hockeyend India. Daarnaast zouden alle spelers bijna 70.000 euro ontvangen bij deelname aan de League (lees hier het gerelateerde artikel).

Maar volgens FIH-president Leandro Negresaid wordt de competitie onofficieel verklaard. “Evenementen waar Hockey India (Indiase erkende hockeybond, red.) niet bij betrokken is, worden niet erkend”, vertelt Negresaid in the Times of India. “De nationale federaties zijn verantwoordelijke organisaties en ik hoop dan ook dat zij hun spelers zullen tegenhouden om deel te nemen aan deze League”.

Lees het gehele artikel hier.

Bron: Times of India

Reageer