Kampong opent nieuwe velden op 2 juni

Wethouder Rinda den Besten opent zaterdag 2 juni de nieuwe kunstgrasvelden van omni-sportvereniging Kampong. De club krijgt drie extra hockeyvelden, die ook gebruikt worden voor de nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Met de feestelijke ingebruikname van de nieuwe velden van Kampong is de grootschalige herinrichting van Sportpark Maarschalkerweerd afgerond.
De plannen voor de herinrichting van het sportpark ontstonden bijna tien jaar geleden. Aanleiding was het veldengebrek bij Kampong door de ledengroei, met name bij hockey en voetbal. Samen met alle betrokken verenigingen maakte de gemeente het plan voor een grootschalige herinrichting van de sportvoorzieningen rondom de Laan van Maarschalkerweerd. Om ruimte te maken voor extra velden voor Kampong was een grote ‘schuifoperatie’ met bestaande sportvoorzieningen noodzakelijk. Dit vergde veel overleg met de betrokken sportverenigingen. Het benodigde geld kwam uit het budget dat de gemeenteraad beschikbaar had gesteld om de wachtlijsten bij de sportverenigingen terug te dringen.
Sportwethouder van Utrecht Rinda den Besten is trots op het resultaat: “Wij slaan als gemeente hiermee drie vliegen in een klap: de wachtlijsten bij Kampong zijn terug gedrongen, de sportvoorzieningen rondom de Laan van Maarschalkerweerd zijn geprofessionaliseerd en dankzij het hoge uitvoeringsniveau komen breedte- en topsport nu samen”.
Nationaal Hockey Centrum
Terwijl de uitvoering van de herinrichting van het sportpark in volle gang was, kwam drie jaar terug de KNHB met het initiatief voor de oprichting van een centraal gelegen Nationaal Hockey Centrum (NHC). De gemeente en Kampong hebben toen aangeboden om dat centrum op Kampong te vestigen. Gesprekken over de realisatie van het NHC zijn in volle gang.
Bron: persbericht KNHB

Comments (1)

  1. hockeyfan

    Wat een vreselijke vertoning!!!! 22 personen die aanwezig zijn om de nieuwe velden te openen en dat voor de grootste vereniging van Nederland. Wethouder met man en kind, 2 KNHB bobo,s,voorzitter hockey, voorzitter Kampong, personeel van het hockeykantoor en 5 ereleden van boven de 80!!!En 1 verslaggeefster van het AD die ook in de krant het een waardeloos feest vond.

Reageer