Kelly Jonker geridderd in Amstelveen

De Amstelveense hockeyster Kelly Jonker, die goud haalde met het olympische team in Londen, is maandagmiddag op het gemeentehuis van Amstelveen gehuldigd. Hier werd zij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Amstelveense burgemeester Jan van Zanen zei trots te zijn de onderscheiding uit te mogen reiken. De vereerde Jonker bedankte haar familie en vriend uitgebreid voor de jarenlange steun die zij heeft gekregen om haar sportieve prestaties mogelijk te maken.
De olympisch kampioene begon op haar zesde met hockeyen bij Myra. Op haar twaalfde debuteerde Jonker bij het Nederlandse jeugdelftal. Jonker debuteerde op 7 april 2008 in het Nederlands elftal en was tijdens de Spelen van Peking in 2008 reserve buiten het olympisch dorp. Tijdens het WK van 2010 in Rosario, Argentinië, was de nu 22-jarige Jonker wel een volwaardig lid van de selectie.
Jonker kreeg in haar carrière ook te maken met tegenslagen, zoals een schouderoperatie die ze vorig jaar moest ondergaan. De burgemeester noemde de Koninklijke onderscheiding een gouden randje van de gouden medaille.

Reageer