Kina nieuwe bondscoach Belgische hockeysters

Oranje Zwart-speelsters Charlotte de Vos en Anne-Sophie van Regemortel krijgen een nieuwe bondscoach. Pascal Kina neemt namelijk het stokje over van de Belgische damesbondscoach Murray Richards. Kina zal officieel in functie treden net na het Champions Challenge II toernooi in Wenen, waar de hockeysters aan deelnemen van 7 tot 15 mei.

De Gentenaar is momenteel hoofdcoach van de heren van Waterloo Ducks en van de dames van La Gantoise. Hij zal deze functies tot aan het einde van dit seizoen blijven aanhouden met zijn nieuwe taak als bondscoach ernaast.

Hij start met de ambitieuze doelstelling om de Belgische hockeydames naar de Olympische Spelen van Londen te loodsen. Dit zal moeten gaan gebeuren via een eerste kwalificatie mogelijkheid op het EK van Mönchengladbach in augustus. In geval de rechtstreekse kwalificatie via het EK niet lukt, volgt er nog een herkansing: de zuiderburen moeten dan het Olympisch kwalificatie toernooi winnen dat van 14 tot 25 maart 2012 op Beerschot georganiseerd zal worden.

Reageer