Kosten WK hockey hoger dan verwacht – Hoofdklasse Hockey Nederland

Kosten WK hockey hoger dan verwacht

Foto © Wijgaanwinnen.nl

De kosten voor het WK hockey, dat in 2014 in Den Haag wordt gehouden, zullen vele malen hoger uitvallen dan verwacht, dat vreest de PVV, die sportwethouder Karsten Klein (CDA) op het matje roept.
Volgens raadslid Richard de Mos zal de stad financieel moeten bloeden voor het aanleggen van het tweede toernooiveld voor het internationale sportevenement. Dit kunstgrasveld moet op het parkeerterrein van voetbalclub ADO Den Haag worden aangelegd. Het terrein is echter in handen van de firma Zegwaard, die – zo heeft de PVV vernomen – de hoofdprijs voor het grondgebruik zal vragen.

De Mos: „Wethouder Klein heeft nog steeds niet kunnen aangeven hoeveel de huur zal zijn van het terrein van Zegwaard. Straks is, door het niet rond krijgen van het financiële plaatje, de Haagse belastingbetaler de klos.”
Stadsbestuurder Klein laat weten op dit moment niks over de kwestie te kunnen zeggen. „Dat zou niet handig zijn. We zitten midden in de onderhandelingen.” In totaal is er 3,5 miljoen voor het WK hockey uitgetrokken.

De firma Zegwaard, die groot werd met afvalverwerking, had de gemeente Den Haag al eerder in de tang met een financiële transactie. Dat was tijdens de bouw van het nieuwe ADO-stadion in het Forepark. De bouw zou door de rechter worden stilgelegd als er niet meer parkeerruimte bij de voetbaltempel zou worden aangelegd. Er bleken echter weinig terreinen voor de extra parkeervakken beschikbaar te zijn. Zegwaard wilde zijn grond wel aanbieden, maar deed dat slechts na bikkelharde onderhandelingen.

Bron: Telegraaf Haaglanden

Leave a Reply