Video: Kruis teleurgesteld in hockeybond

Afgelopen dinsdag sprak Herman Kruis met NOS over zijn onstlag. Bekijk het interview hiernaast.

Comments (1)

 1. KNHB moet intern de zaak eens opschonen.

  Vooropgesteld: Herman Kruis is nooit een van mijn favoriete coaches geweest.

  Maar… wat de KNHB nu weer presteert grenst aan het onbetamelijke. Eerst de ‘knullige’ en ‘beschamende’ soap rondom Michel van den Heuvel gevolgd door het aanstellen van een ‘papierloze’ bondscoach voor de heren.

  Nu het aan de kant zetten van Herman Kruis. Paniekvoetbal van de eerste orde. Inderdaad…. Argentinië is op dit moment Oranje de baas. So what!! In plaats van samen met de bondscoach (als technische KNHB-staf) een plan op te stellen, de selectie te bespreken en met zijn allen de schouders onder de weg naar Londen zetten, wordt er weer een bondscoach geofferd. (Waarbij de KNHB – bestuurderen niet de hand in eigen boezem steken, maar gewoon weer onzorgvuldig handelen, naar de bondscoach wijzen en zich als arrogante Bobo’s blijven opstellen. Foei!!)

  En nu de feiten. Als er op een gegeven moment een land sterker blijkt te zijn dan Oranje, dan is dat alleen maar jammer te noemen, maar neem je verlies dan als een man, realiseer je dat je niet altijd de beste kunt zijn als een ander land op dat moment beter is en probeer samen, ja… samen… te kijken wat er verbeterd kan worden.

  Het is nu wachten op het volgende slachtoffer die ongetwijfeld door de zelfkritiekloze mannen bij de KNHB weer geofferd gaat worden. Zal dat Paul van Ass zijn bij tegenvallende resultaten… of de nieuwe damesbondscoach die nu aangewezen gaat worden. Wellicht moeten de ‘beoogde’ bondscoaches eens gewoon nee zeggen tegen de KNHB en vragen om een verantwoordelijke politiek waarbij ook de politiek verantwoordelijken hun verantwoordelijkheid nemen.

  Foei KNHB, pak dit nu eens echt professioneel aan. Het zitten in de technische commissie houdt meer in dan alleen maar het bijwonen van alle buitenlandse toernooien van beide Oranjes. Niet alleen de lusten, maar neem ook eens de lasten!!! Verantwoordelijkheid nemen heet dat!!

Reageer