Kruize legt KNHB-werkzaamheden neer

Ties Kruize treedt op 25 juni 2011 tijdens de Algemene Ledenvergadering af als bondsbestuurslid van de KNHB, zo laat de bond in een persbericht weten. In verband met nieuwe ontwikkelingen binnen zijn bedrijf, heeft Kruize het bondsbestuur verzocht zijn functie eerder te mogen neerleggen, omdat hij in navolging van de gedragscode “Goed Sportbestuur” elke schijn van belangenverstrengeling wil vermijden.

Het assurantiebedrijf van Kruize wil starten met een nieuw verzekeringsproduct en gaat via internet verzekeringen aanbieden aan leden van hockeyverenigingen. Kruize en het bondsbestuur van de KNHB hebben daarom besloten dat Kruize vanaf heden zijn bestuurswerkzaamheden neerlegt. Het bestuur is Kruize, die aantrad in 2006, zeer erkentelijk voor al het werk dat hij heeft gedaan. Tijdens de ALV wordt daar nog passende aandacht aan besteed.

De functie van bestuurslid Tophockey Heren, Jong Oranje Heren en Jongens A en B wordt tot 25 juni waargenomen door Irving van Nes, penningmeester van de KNHB. Van Nes is oud-international en speelde samen met Kruize in het Nederlands elftal.

Reageer