Leonidas en Aeolus zetten plannen door

Dinsdag kwam de KNHB met een persbericht naar buiten dat het tegen de fusie tussen Aeolus en Leonidas is. Fred Nederlof, ad interim voorzitter van Leonidas, zegt in Spits zich niks aan te trekken van het bijzondere advies van de hockeybond.

Volgens de KNHB is de samensmelting onwenselijk, omdat de twee clubs niet gelijkwaardig aan elkaar zijn en het Leonidas alleen gaat om het verkrijgen van twee plekken in de Overgangsklasse. “Elke fusie heeft als doel om er beter van te worden”, reageert Nederlof in Spits. “Juridisch heeft de hockeybond helemaal niets te maken met onze fusie en we zullen onze plannen dan ook doorzetten.”

Bron: Spits

Comments (15)

 1. Haha, wat worden leden van Leonidas nou beter van deze fusie? Ze moeten plaats maken voor Aeolianen. en dat zijn enigen die er beter van worden. Er komen ongeveer 30 spelers en speelsters bij voor H1 en D1, die brengen bepaald geen geld mee, immers als je kosten trainer/coach/fysio en overige begeleiding, onkostenvergoedingen, autootjes e.d. mee telt kost ieder overgangsklasseteam de club geld. Ze brengen geen complex in, en ook door fusie komt er geen nieuw complex (heeft Leonidas eigenlijk al). Laat voorzitter Leonidas eerlijk zijn en zeggen dat-ie twee overgangsteams koopt (en zo z’n doelstellingen haalt?) en dat zijn eigen leden kunnen barsten. Waarom zie je toch op elk niveau (ook in bedrijfsleven) bestuurders die zich belangrijker vinden dan de club of het bedrijf?

 2. Op korte termijn organisatorisch succes bij Leonidas. Let wel dat je met harde quotes je langetermijn relatie met de bond wel een beetje op het spel zet.

 3. Gratia Wansink

  Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van AS.
  Heren en Dames 1 Leonidas kunnen ruimen voor de spelers van Aelus. Leuk als je al je hele leven bij een club hockeyt en dan door je bestuurders zo wordt afgedankt. Die reactie van de voorzitter op het advies van de KNHB liegt er ook niet om.

 4. Dat er zich niet meer clubs zich aanmelden voor deze twee(goedkope)plaatsen in de OVK? Kan er nog wel een paar bedenken….echt Bizar;)

 5. Leo Heren 1 en dames 1, jullie eigen voorzitter en manager laat jullie vallen ten koste van spelers die vinden dat jullie maar plaats moeten maken en in 2e moeten gaan spelen. Dank voor bewezen diensten!

 6. wat zijn we weer aardig voor elkaar vanaf de zijlijn

 7. Hockey94

  Ik vind dat iedereen het opblaast. Het is goed voor de club Leonidas. Het moet groeien en met 2 teams in de overgansklasse gaat dit zeker lukken. Er zijn wel meer clubs gefuseerd! Dit is gewoon goed voor het hockey. Goed dat Aeolus zo wordt opgevangen door Leonidas. En de sterkste zullen overleven.

 8. hugh heffner

  De KNHB moet oppassen met deze uitspraken. De reden dat ze tegen zijn, is omdat er een ander team kans maakt voor de overgangsklasse in de plek van aeolus. En laat dat nou de plek zijn waar de kids van een aantal knhb bestuurders in spelen.. 😉 ja toch eijsvogel? Kijk maar uit voordat er een nieuwe hockey bond wordt opgericht.

 9. Cumgra nosalis

  Op basis van gelijkwaardheid qua clubs kan de KNHB dit niet afwijzen Aeolus is op dit moment voortvluchtig met circa 44 leden zonder vaste woon of speelplaats met daarintegen Leo met 6/7 velden 1800 leden en onderdak dus lijkt mij een fusie terecht wordt het hockey peil ook weer wat hoger in het Rotterdamse sucses allemaal

 10. @Hugh

  welke club bedoel je daar precies mee. ik ben niet zo thuis in het KNHB bestuur. Ik begrijp de stap van Leonidas alleen niet zo goed. je zet jouw eigen heren en dames 1 opzij voor een aantal passanten en je creeert ( denk ik ) een hoop onrust binnen de club. Maar goed, als leonidas het zelf heel graag wil kan niemand ze tegenhouden.

 11. Roald Dahlia

  Ik denk ook niet dat alle spelers van Aeolus naar Leo gaan! Heb gehoord dat ze overal in de regio neerstrijken en er niet heel veel overblijven. Er zullen inderdaad mensen uit de huidige selectie verdwijnen, maar die kunnen dan ook het niveau (nog) niet aan.. Het beste van de twee samenvoegen en je hebt misschien een topploeg! Btw zullen er ook een aantal van Aeolus de selectie niet halen.

 12. Waarom zoveel ophef? het is gewoon een uitgestelde fusie in de jaren 30/40 wilden de clubs ook al samen dus het heeft even geduurd wat is hier op tegen

 13. Knabbel & Babbel

  @Hugh

  Helemaal mee eens! Deze fusie moet gewoon geaccepteerd worden! Eijsvogel gaat het toch niet halen!!!

 14. Knabbel & Babbel

  @Jogoo

  Het is altijd zo dat als er nieuwe spelers komen de beste erin blijven, dat is nu dus ook het geval. Als je niet goed genoeg bent dan moet je gewoon in het tweede hockeyen, dat is nu toch ook al zo!

 15. Is Fred Nederlof toevallig familie van dhr. R. Nederlof, hoofdopleider bij de KNHB??

Reageer