Mashal van Basten Batenburg: Negen redenen die het keepersvak het mooiste vak van de wereld maken

  1. Ik maak nooit shoot. Bij mij klinkt er gejuich als ik de bal met mijn voet stop in de cirkel. Een speler wordt verwijtend aangekeken. “Scherm je voeten af!! Blijf laag!! Je weet dat ze een voetje zoeken!!” Bij mij gaat mijn hoofd omhoog. Een speler taait af met de staart tussen de benen. Strafcorner tegen.
  2. Bij diezelfde strafcorner sta ik dik ingepakt op de lijn. Naast mij staan keepers uit het verre verleden. Scheenbeschermers, vaak een linker en rechter handschoen, een maskertje. Daar blijft het dan ook wel bij. En dan staat bijvoorbeeld Maartje Paumen tegenover je. Laten we vooral maar erg blij zijn dat Sophie (Baart) bij ons speelt!!
  3. Keepen is zwart wit. Ik speel daarom graag in wit. Als het echt moet in zwart. Ik stop een bal of ik stop hem niet. Ik doe het goed of ik doe het niet goed. Spelers hebben een grijze zone. Ik heb geen grijze zone. Ik kan een bal niet maar een beetje stoppen of maar een beetje doorlaten. Het is een doelpunt of het is een redding. Meer smaken zijn er niet.

Lees de volgende zes punten in dit leuke stukje van de keepster van HGC op de website van HGC

Reageer