Minke Booij: “Kletsen in het Holland House met Prins Willem Alexander”

Ook oud-hockeyster Minke Booij bewaart goede herinneringen aan haar ontmoetingen met de prins. “Tijdens de Spelen in Sydney konden we uitgebreid met hem kletsen in het Holland House. Dat was hartstikke leuk. Je merkte ook dat hij overal van op de hoogte was.”

Zijn rol werd de afgelopen jaren wel wat formeler. “Maar dat is ook logisch, hij werd toch ook ouder, hij ging trouwen en kreeg kinderen. Maar de trots en bewondering voor ons is altijd gebleven. Ik zal nooit vergeten dat hij tijdens de Spelen in Peking ondanks de regen met Maxima onder een oranje poncho toch voor ons op de tribune zat. Dat was zo’n bijzonder moment voor ons. Het koningshuis is toch iets magisch en geeft je wat extra’s.”

De vrouwen kregen na de finale ook hun gouden medailles uitgereikt door Willem-Alexander. “Dat maakte onze titel nog mooier. Ik weet echt niet meer van wie we de medaille tijdens het WK hebben gekregen, maar die in Peking blijft me altijd bij.”

Bron: De Telegraaf

Comments (12)

 1. Wow!

 2. Beetje trieste opmerking van Buissant op Twitter. Mooi verhaal van Minke. Daar spreekt tenminste respect uit.

 3. Ja, inderdaad. wat een pannenkoek die Buissant! Ga je eens gedragen man! Mooi stuk van Minke!

 4. Ik moest even Googlen bij de naam Buissant maar ik zie al wie het is. Geen woorden aan vuil maken zou ik zeggen.

  Ontopic: mooi om te lezen hoe respectvol Minke Booij over ZKH spreekt. Het siert haar.

 5. Triest , als je niet weet wanneer je je mond moet houden.

 6. reactie verwijderd

 7. wat had die Buissant dan gezegd?? Ik ken de beste jongen niet, maar geloof dat hij het vriendje van Eva is? Of is dat een ander?

 8. reactie verwijderd

 9. Wat een nobody die Buissant

 10. Heeft wel puissant rijke paps en mams

 11. En die hebben weer een oliedomme zoon.

 12. Pas op Red Sox, die van jou is op het randje. Heb e.e.a. aan den lijve ondervonden, niet alleen mijn post werd verwijderd maar ik zelf ook, de ultieme censuur…

Comments are closed.