Video: Zwangere Minke Smeets beëindigt internationale hockeycarrière

Foto © Nick Robinson

Na een zeer succesvolle carrière van 15 jaar tophockey beëindigt Minke Smeets per direct haar hockeycarrière als international. Minke Smeets verwacht in juni 2011 haar eerste kind. Tot de winterstop komt zij nog in actie voor de Larensche M.H.C. en op termijn besluit Smeets of zij in de toekomst nog uitkomt in de Rabo Hoofdklasse.

Minke Smeets, vice-captain van het Nederlands dames elftal en captain van Laren dames 1, speelde 312 interlands en scoorde daarin 23 goals. Smeets is de eerste en momenteel enige Nederlandse dames international met meer dan 300 interlands achter haar naam en dus recordinternational. Dertien jaar lang maakte Smeets deel uit van het Nederlands dames elftal met als hoogtepunten de Wereldtitel in 2006 en Olympisch goud in Beijing 2008. Smeets speelde voor het Nederlands elftal op drie Olympische Spelen, vier WK’s, vijf EK’s en miste slechts een Champions Trophy (2005) wegens een kruisbandblessure aan haar knie.

Technisch directeur Bert Bunnik: ‘De KNHB feliciteert Minke en haar man Tjerk met dit fantastische nieuws. De hockeybond is Minke heel dankbaar voor haar inbreng in het Nederlands elftal. Met haar nimmer aflatende inzet was zij een voorbeeld voor velen.’

Eregalerij

Op 29 juni 1997 debuteerde Minke Smeets onder haar meisjesnaam Smabers tegen Zuid-Korea. Smeets won met het Nederlands elftal dames alle prijzen die er te winnen zijn:

– Olympisch Kampioen in 2008;
– Wereld Kampioen in 2006;
– Europees Kampioen in 1999, 2003, 2005 en 2009;
– Champions Trophy in 2000, 2004 en 2007.


Smeets begon haar hockeycarrière bij hockeyclub hdm, alvorens zij in seizoen 1996-1997 de overstap maakte naar de Larensche M.H.C. Met Laren dames 1 speelde Smeets in veertien seizoenen 11 keer om het landskampioenschap en won in 2004 de Europa Cup II.

Bron: Persbericht KNHB

Comments (1)

  1. De centrale middenvelder vond het niet eng om de afgelopen tijd te hockeyen terwijl ze wist dat ze zwanger is. ‘Natuurlijk heb ik gevraagd of het gevaarlijk was. Dat was het niet, want het kindje zit goed beschermd.’ meldt Minke Smeets aan Hockey.nl

    Vreemd dat Minke toen Max Caldas haar kort geleden benaderde voor de selectie dat niet aan Max verteld heeft en zich wel in de voorlopige selectie liet opnemen?

Reageer