Debutante Mol: “Het gaat zo snel allemaal” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Debutante Mol: “Het gaat zo snel allemaal”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Dinsdag was voor Sabine Mol een dag om nooit meer te vergeten: De spits van Den Bosch zette tegen Zuid-Afrika namelijk haar allereerste interland achter haar naam. In BN de Stem blikt Mol terug op haar debuut.

“Ik moet wel toegeven dat ik gespannen was toen ik op het veld het volkslied hoorde. Het is toch wel heel apart om in het veld te staan in een Oranje-shirt met achterop de naam Mol. Dat maakte me echt ontzettend trots.”

De hockeycarrière van de aanvalster kwam dit seizoen in een stroomversnelling. Vorig seizoen speelde de Bredase nog bij Overgangsklasser Push, dit seizoen werd Mol met Den Bosch zowel Europees als landskampioen. De schooljuf was daarin vaak beslissend met haar snelle acties en doelpunten. Een plekje in de Oranje-selectie kon dan ook niet uitblijven. “Mijn vriend Bob drukt me op het hart dat ik zoveel mogelijk moet genieten van het moment. Dat probeer ik, hoe lastig dat soms ook is. Het gaat zo snel allemaal.”

Mol is met haar selectie verzekerd van deelname aan de Champions Trophy. Daarna zal bondscoach Max Caldas opnieuw zijn selectie bekend maken dat deelneemt aan het EK in Duitsland. “Maar daar durf ik dus echt niet aan te denken. Weet je, ik vind het al gaaf dat ik er nu bij zit. Daar wil ik optimaal van genieten. Wat daarna komt, zie ik dan wel weer,” aldus Mol over haar eventuele EK-deelname.

Leave a Reply