WK Hockey 2014 dames en heren toegewezen aan KNHB

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de gemeente Den Haag hebben donderdag 11 november het WK Hockey dames en heren in 2014 toegewezen gekregen. Dit grootse evenement vindt plaats van 2 tot en met 15 juni 2014 in het ADO Stadion in Den Haag. De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft dit na de bestuursvergadering in Montreux, Zwitserland bekend gemaakt.

Nederland en Engeland waren de enige kandidaten voor de organisatie van een WK dames en heren in 2014. De KNHB en FIH organiseren het toernooi als gelijkwaardige partners. Over het totaalconcept Welcome World of Hockey is de FIH erg te spreken. Het ontwikkelingsprogramma, de side events en het vooruitstrevende multimediale concept hebben bijgedragen aan de toekenning van het toernooi.

”Wij zijn ervan overtuigd dat de KNHB met de FIH als partner een succesvol dubbel WK kan organiseren, zoals wij dat al eerder deden in 1998 in het Galgenwaard Stadion te Utrecht. Het WK 1998 in Utrecht was een groot succes omdat alle dagen tophockey te zien was (elke dag Nederland; Nederlands elftal dames en heren speelden om de dag). Met de keuze van Den Haag -het ADO Stadion- borduurt de KNHB voort op deze succesformule: een modern stadion, goed gelegen voor alle activiteiten en festiviteiten voor 15.000 mensen per dag,aldus Johan Wakkie, directeur KNHB.”

Karsten Klein, wethouder Jeugd, Welzijn en Sport van de gemeente Den Haag. “Ik ben een ongelooflijk trotse sportwethouder! Nog nooit heeft er in Den Haag zo’n groot toernooi plaatsgevonden. Den Haag is dé hockeystad van hét hockeyland en dat gaan we laten zien in de zomer van 2014. Samen met de KNHB gaan we er een geweldig evenement van maken.”

Hosting fee
KNHB heeft de FIH een hosting fee aangeboden ter waarde van € 4 miljoen. Dit bedrag is bestemd voor drie evenementen: de Champions Trophy 2011 dames, het World Level Event 2013 dames en het WK 2014 voor dames en heren. Van de aangeboden fee gaat

€ 2.250.000 rechtsreeks naar de FIH. Het overige deel € 1.750.000 zet de KNHB in ten behoeve van het ontwikkelingsprogramma, het multimediale platform en de gehele tv productie. Voor de kosten van de tv productie (€ 850.000) hoopt de KNHB dekking te vinden in het nog op te richten Media Fonds voor de TV Hostbroadcasting in het kader van Olympisch Plan. De gemeente Den Haag, als speelstad van WK Hockey 2014, ondersteunt mede de hosting fee. De totale begroting voor het evenement bedraagt € 11 miljoen.

Sponsorrechten en tv rechten
De FIH heeft 70% van de sponsorrechten aan de KNHB overgedragen en behoudt zelf 30% van de rechten. De FIH zal geen nieuwe sponsors inbrengen die conflicterend zijn met de huidige KNHB partners. Gezamenlijk wordt bekeken welke partners nog toegevoegd kunnen worden in de komende jaren. De tv rechten in Nederland zijn voor de KNHB. Ook voor de evenementen in 2011 en 2013 heeft de KNHB dezelfde afspraken inzake sponsoring en tv rechten gemaakt.

“Na maanden van hard werken door een enthousiast team van de KNHB in samenwerking met andere professionals, is een bidboek om trots op te zijn, gerealiseerd. Het is fantastisch dat de FIH onze inspanningen heeft gehonoreerd! ” (Lex Donia, voorzitter bidcommissie).

Wilt u het bidboek inzien. Klik hier

Bron: Persbericht KNHB

Comments (1)

  1. LA COUPE DU MONDE 2014 AURA LIEU À LA HAYE

    […] Retrouvez le communiqué de presse de la Fédération néerlandaise de hockey (KNHB), ici. […]

Reageer