Nederlof: “Ik ben een bevoorrecht man”

Als FIH coach Grade 1 is Norbert Nederlof gevraagd een tweetal cursussen te geven aan coaches uit Nigeria en Georgië.

Zaterdag 27 november vertrok Nederlof richting Nigeria waar hij voor een FIH Olympic Solidarity course in Abuja, de hoofdstad van Nigeria, moest zijn. Ongeveer 25 coaches uit alle hoeken van het land waren door de NHF (Nigerian Hockey Federation) voor dit seminar uitgenodigd. In 1 week heeft de Kampong-assistent alle facetten van het hockey behandeld; van balbezit tot verdedigen en van de strafcorner tot wedstrijdanalyse.

Tijdens de uitreiking van de certificaten kregen de coaches hoog bezoek van de president van het NOC (Nigerian Olympic Committee). Gekleed in prachtige lichtblauwe klederdracht kwam ze toespreken en feliciteren.

De tweede cursus vond plaats op 6 december in Kutaisi, gelegen op drie uur rijden van de hoofdstad Tbilisi in Georgië. Hier moest Nederlof een EHF (European Hockey Federation) indoor cursus geven aan 25 Georgische coaches. Enkele blokken theorie werden afgewisseld met zaaltrainingen waar opnieuw balbezit, niet balbezit, de strafcorner, de turn-over en de trainingsmethodes de revue passeerden. Een stoomcursus zaalhockey dus.

Nederlof over zijn reis: “Het is echt een voorrecht om dit te mogen doen en natuurlijk een unieke kans om deze landen eens te bezoeken!”

Reageer