Nieuwe regel: Geen geblesseerde spelers meer op de bank

De KNHB en de Hockey Hoofdklasse CV hebben twee wijzigingen doorgevoerd in de regels van de Rabo Hoofdklasse voor mannen en vrouwen. De veranderingen gelden vanaf 1 januari 2011.

Het was voor menigeen een doorn in het oog tijdens de eerste competitiehelft in de Rabo Hoofdklasse: geblesseerde spelers die tijdens competitiewedstrijden plaatsnamen op de reservebank zonder dat ze inzetbaar waren. Het was het gevolg van onduidelijke regelgeving, die afgelopen zomer was ingevoerd. De regel impliceert dat je als uitkomt in de Rabo Hoofdklasse veertien wedstrijden moet hebben gespeeld om aan het einde van het seizoen te mogen deelnemen aan de play-offs. Alleen spelers die zes wedstrijden of meer niet inzetbaar konden zijn door kwetsuren zouden in aanmerking komen voor vrijstelling.

“We hebben besloten dat als je kunt aantonen dat je echt niet kunt hockeyen door een blessure of ziekte je deze wedstrijd toch mee mag tellen bij die veertien wedstrijden,” zegt Marijke Fleuren, adjunct-directeur van de bond, op Hockey.nl. “Het moet niet zo zijn dat er door onduidelijkheid in de regels allerlei rare toeren worden uitgehaald. We willen duidelijkheid voor alles. Als je echt niet kunt hockeyen, mag je niet de dupe worden van een onduidelijke regel. Dus geen geblesseerde spelers meer op de bank.”

Bron: Hockey.nl

Reageer