Officieel protest Australische bond tegen Olympisch speelschema

De Australische hockeybond heeft gisteren officieel protest aangetekend tegen het speelschema op de Olympische Spelen. De helft van de wedstrijden in de poulefase zouden om 8.30u in de ochtend moeten worden afgewerkt, wat betekent dat het team om 5 uur op staat. Fiona de Jong, Director of Sport van het Australian Olympic Committee, heeft inmiddels contact opgenomen met het IOC. Die hebben weer aangegeven dat het een zaak van de FIH is, maar wel toegezegd betrokken te zijn bij eventuele herziening van het speelschema.
De Jong sluit niet uit dat er, indien nodig, juridische stappen ondernomen zullen worden om een eerlijk speelschema af te dwingen. Gastheer Groot-Britannië speelt alle poulewedstrijden in de avond of einde van de middag. Bondscoach Ric Charlesworth gaf eerder al aan dat door vroeg spelen in de ochtend het ritme wordt verstoord, en hij is van mening dat aanvangstijdstippen eerlijk verdeeld moeten worden voor gelijke competitie.

Comments (1)

  1. Dat wordt een interessante casus: het is Van den Hoogenband in Peking destijds niet gelukt, omdat het koningsnummer op primetime live in de VS uitgezonden moest worden. Zou het Ausralie in een van de “minor sports” wel lukken? Het gaat natuurlijk niet alleen om gunstige uitzendtijden voor Austalie in Australie, maar ook voor die van GB in GB etc. Wie is de grootste sponsor-broadcaster op deze spelen?

Reageer