Ook Eindhovense hockeyclubs willen provinciegeld

Foto © Rob Visser

Hockeyclubs TMHC Tilburg en Forward krijgen er nog een ‘concurrent’ bij voor de provinciale subsidie voor een tophockeycomplex. Het Eindhovense Oranje Zwart en EMHC willen uit dezelfde pot snoepen.

De provincie Noord-Brabant stelt voor topsportaccommodaties 25 miljoen euro beschikbaar. TMHC Tilburg en Forward hebben hiervan samen 5 miljoen euro van de provincie gevraagd voor de realisatie van een hockeybolwerk aan de Bredaseweg, waar de clubs in gefuseerde vorm samengaan.

Ook hockeyclub Den Bosch deed al een beroep op een deel van de Essentgelden en nu willen dus ook de twee Eindhovense hockeyclubs bekijken of ze met provinciale steun de accommodatie op de Genneper Parken kunnen optuigen.

“De provincie maakt geld vrij voor sportaccommodaties en wij willen weten of daar ook iets bijzit voor onze clubs”, aldus EMHC-voorzitter Marcel Oosterveer in het ED. Vandaar dat hij en zijn OZ-collega donderdag met een afgevaardigde van de provincie spreken.

Het is onwaarschijnlijk dat de provincie alle hockeygerelateerde verzoeken ook honoreert aangezien ook andere sporten als zogenoemde ‘kernsporten’ zijn benoemd. Bovendien zal Noord-Brabant het geld ook geografisch willen spreiden.

Bron: Brabants Dagblad

Reageer