Ook Goudswaard verlaat Klein Zwitserland – Hoofdklasse Hockey Nederland

Ook Goudswaard verlaat Klein Zwitserland

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Veerle Goudswaard is na Renske Siersema, Lucy Talbot, Anita Punt en Marili Visch de vijfde naam die Klein Zwitserland verlaat. De spits verkast naar het Amsterdamse Pinoké.

Voor de ploeg uit Den Haag is het vertrek van de spits een echte aderlating, maar voor Pinoké een welkome versterking. De formatie van coach Etienne Spee ziet namelijk zelf zeven speelsters vertrekken. Roël Kuyvenhoven (Spanje), Bob Dirks (reizen), Nicole Arrold, Jacklyn McRae (beide naar Australië), Hye-Lyoung Han (Zuid-Korea), Stephanie Verschoor-van Löben en Willemijn Peters (beide stoppen met tophockey) verlaten allemaal de club uit het Amsterdamse bos.

Met Goudswaard (KZ), Bo Peijs (SCHC), Lisa-Marie Deetlefs, Shelly Russell, Pietie Coetzee (allen Zuid-Afrika), Lotte Bant (Kampong), Lotte Sluiter (HGC) en Saskia Reuhman (Club de Campo) hebben de Steekneuzen het verlies goed kunnen opvangen. “We zijn erg blij met onze versterkingen,” vertelt Spee. “Ik ben van mening dat we goede speelsters hebben gehaald die goed binnen onze clubcultuur passen. We hebben nu acht nieuwe speelsters naar Pinoké gehaald om onze verliezen op te vangen, maar natuurlijk ook om ons te versterken,” benadrukt Spee.

“Het is belangrijk dat we als Pinoké een stabiele Hoofdklasser zijn en met Dames en Heren 1 als hoofdmacht de jeugd behouden. Daarom ben ik erg blij met onze nieuwe aanwinsten,” aldus Spee.

Comments (2)

  1. Wil de nieuwe suikeroom van Pinoke zich aub ook bij mij melden? Kan wel een centje extra gebruiken en bij Pinoke gaat de portefeuille als een zak pepernoten door het land. Zelden zoveel aankopen in 1 zomerstop voor een team gezien.

  2. Alleen jammer dat de Suikeroom alleen maar middelmaat binnenhaalt, wat moet je hier allemaal mee zijn allemaal speelster die het bij andere clubs niet gemaakt hebben, zonde van het geld en natuurlijk lachwekkend voor je jeugdopleiding.

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂