Oranje dames dominant, maar met weinig doelpunten tegen Ierland op het EK Hockey – Hoofdklasse Hockey Nederland
De Nederlands Oranje dames wonnen vandaag met ruime cijfers van Ierland.

Oranje dames dominant, maar met weinig doelpunten tegen Ierland op het EK Hockey

In de openingswedstrijd van het EK Hockey hebben de Nederlandse hockey dames meteen goede zaken gedaan. In een wedstrijd, die eigenlijk geen wedstrijd werd, wonnen de dames met ruime cijfers. De score had verder kunnen oplopen, maar de kansen die het nog kreeg, werden niet benut.

Caia van Maasakker mocht vandaag met aanvoerdersband spelen. De verdedigster speelde haar 200ste interland. Al snel bleek dat Ierland weinig in te brengen zou hebben tegen Oranje. Weinig fouten vielen er op te merken in de beginfase van de wedstrijd. Alyson Annan liet vandaag na vijf minuten Stella van Gils invallen.

Vroege openingsgoal

Al binnen tien minuten was het raak. Een harde overtreding door Ierland werd afgestraft door scheidsrechter Delforge met een strafbal. Caia van Maasakker mocht het cadeautje uitpakken, wat zij met overtuiging deed. De bal verdween aan de linkerkant van het net. In de 14de minuut was het Laurien Leurink met de 2-0.

Ook na deze twee doelpunten bleef Oranje zoeken naar meer. Toch bleven echte kansen achterwege. Alleen een strafcorner van van Maasakker zorgde voor gevaar. Uiteindelijk leverde een andere standaardsituatie wel een doelpunt op voor Oranje. Een strafcorner van Frederique Matla leek houdbaar, toch zat de keepster er net naast. Met een 3-0 voorsprong gingen de Nederlandse dames richting de thee in de kleedkamer.

Dominant Oranje

Ook in de tweede helft mocht Stella van Gils haar minuten maken bij Oranje. Waar ze in de eerste helft nog een aantal foutjes maakte, herstelde zij zich goed in de tweede helft.

Toch duurde het lang voordat er nieuwe kansen kwamen. Maria Verschoor haalde in de 40ste minuut uit met haar backhand. De bal verdween over de goal. Ook Marloes Keetels kon nog een keer uithalen met haar backhand, zij raakte alleen lucht.

Net voor het vierde kwart was het dan toch raak. Laurien Leurink, die sowieso al een sterke wedstrijd speelde, kon de bal van dichtbij achter de keepster werken. Het werd haar tweede doelpunt van de wedstrijd.

Na het doelpunt kwamen er nog kansen voor wederom Leurink en Verschoor. Helaas zat er niet meer in.

Met een 4-0 overwinning op Ierland kunnen de dames van Oranje op het EK Hockey tevreden zijn. Door de dominerende manier van spelen kwam de ploeg niet in gevaar. Met een 4-0 overwinning doet het prima zaken in het openingsduel van het EK.

Leave a Reply