Oranje-vrouwen in matig duel langs Black Sticks

Foto © Gerrit van Keulen

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben vijf dagen voor de start van de Champions Trophy de oefenwedstrijd tegen Nieuw Zeeland gewonnen. In het Wagener stadion werd het maandagmiddag 3-0 voor de Oranje-formatie. Naomi van As zat wederom op de tribune wegens een enkelblessure en Laren-verdedigster Merel de Blaey kreeg een invalbeurt toegewezen.

De eerste helft bracht niet veel spectaculairs met zich mee. Keepster Joyce Sombroek kreeg geen enkele bal tegen haar legguards en Nederland creëerde weinig hoogstaands. Hoogtepuntje van de eerste 35 minuten was het doelpunt van Sabine Mol. Zij zette daarmee haar allereerste Oranje-goal achter haar naam.

In de tweede helft kregen de Nieuw Zeelanders iets meer kansen, en moest Floortje Engels, die de tweede helft onder de lat stond, vijf keer in actie komen. Ondanks de kansen was het de ploeg van Max Caldas dat scoorde. Uit een corner van de Black Sticks counterde Oranje razendsnel richting de andere goal wat resulteerde in een mooi doelpunt van Claire ‘Kees’ Verhage (foto). Sabine Mol tekende laat in de tweede helft voor de 3-0, en haar tweede van de middag.

Woensdagmiddag om 16.30 uur speelt Oranje tegen Australië de laatste wedstrijd voordat de Champions Trophy begint.

Comments (3)

  1. Wat is er met Naomi van As aan de hand?
    Tijdens de competitie moest ze ook al een aantal wedstrijden laten schieten en nu is ze alweer (of nog steeds?) niet fit.
    Philip Kooke zegt op twitter dat haar deelname aan de CT onzeker is. Is dit waar?

  2. Nu Kramer weer fit is, moet zij de was doen

  3. Wellicht tikkie overbelast?

Reageer