Oranje-vrouwen prolongeren EK-titel

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zaterdagmiddag hun EK-titel geprolongeerd. Het is het achtste Europese kampioenschap voor de Oranje-vrouwen in tien edities. In de finale werd gastland Duitsland met 3-0 verslagen. Sabine Mol en keepster Joyce Sombroek bekeken de finale vanaf de tribune.

Al vroeg in de wedstrijd bracht Marilyn Agliotti via een strafcornervariant Oranje op een 1-0 voorsprong. Ellen Hoog verdubbelde in de 22e minuut met haar backhand de voorsprong. Lidewij Welten tikte één minuut voor tijd een strafcorner rebound binnen, waarmee het Europees kampioenschap een feit was.

Comments (13)

 1. Gefeliciteerd dames, terrecht gewonnen.
  Ik denk dat Caldas zijn gelijk gewezen heeft door van As, Polkamp, Hoog en Goderie mee te nemen. van As en Goderie waren wat mij betreft twee van de beste speelsters aan Nl zijde. Caldas heeft ook bewezen dat NL niet afhankelijk van Dijkstra is.. Maar hij heeft ook bewezen dat met name de Blaey te kort komt op dit niveau. Speelde erg zwak en nogal knullig een corner weggegeven, werd makkelijk omspeelt. Ook vd Velden komt te kort, onzichtbaar, het hele tournooi. Een belediging na het zien van dit Ek vind ik het dat Dijkstra plaats heeft moeten maken voor een van deze twee dames. Laat Dijkstra maar weer terugkomen en kan niet wachten tot Jonker, E. Mol en C. Welten zich gaan toevoegen om de concurrentiestrijd.

 2. Inderdaad, van harte! Mooie overwinning, nooit in gevaar geweest die zege.

  goed gesproken, eens. Dijkstra thuis gebleven voor De Blaey en met name van de Velden is echt een lachertje. Had bij vd Velden steeds het idee dat ze een vervroegd doorgeschoven A speelster was omdat het lokale dames 1 team niet genoeg mensen had op zondag. Overigens, ben ik de enige die De Goede niet al te best vond? Beetje vedette gedrag, veel klagen en praten bij de scheids en ophouden met hockeyen omdat ze vond dat ze geen recht werd gedaan door de arbiters.

 3. beetje triest om hier te zeggen dat mensen lachertjes zijn. is hun eerste grote toernooi, dan kun je niet verwachten dat zij elke wedstrijd voor een 8 spelen. ze hebben zich prima aangepast en een hoop ervaring op gedaan. ze zijn niet voor niks geselecteerd door max!! meiden ga zo door!! gefeliciteerd nederland!!

 4. Van Oostduin

  Agliotti zat vandaag voor het eerst in dit toernooi goed in de wedstrijd. Positief punt. Goderie voor mij dit toernooi toch wel de uitblinkster.

  De Duitse dames hadden vandaag weinig in te brengen. Liepen een groot deel van de wedstrijd achter de feiten aan. Het geheel mistte felheid, op een enkeling na.

 5. Claudia; De goede niet best, are you serious? Die maakte het verschil in balbezit. Geweldige wedstrijd gespeeld.

 6. De Goede speelde super deze wedstrijd! andere wedstrijden misschien iets minder, maar deze wedstrijd een grote pluim!

 7. gefeliciteerd Dames

  jammer dat de mensen hierboven kan het gewoon niet laten met een simpel felicitatie en toch nog een mening moet geven. uiteraard zouden jullie het allemaal beter doen.

 8. @ hockey14: er morgen altijd punten van kritiek gegeven worden. Vind het een onzinnige reactie.

 9. ach, het enige wat ik ter berde wilde brengen is: Als Dijkstra thuis wordt gehouden met tips over welke punten ze moet verbeteren, blijkt dat dus niet te betekenen dat er een betere speelster(s) in haar plaats worden meegenomen. Nee, gewoon ‘stage’ speelsters die ruimte krijgen om te oefenen op het het hoogste niveau. Is een keuze… Maar hoe serieus neem je dan het EK? Ben trouwens benieuwd wie de eerste keepster wordt, vond ze allebei heel erg goed keepen.

 10. Mee eens, Sombroek en Engels zijn beide erg goed.
  Ik snap het wel wat je bedoelt. Lachtertjes was niet erg vriendelijk, maar vd Velden valt in het niets bij alle andere middenvelders (laten we even ook niet vergeten dat vd Pols wellicht ook om een plaatsje zal strijden) en heeft niets toegevoegd. De Blaey vond ik te zwak, ze kan het niet aan. Geen schande, maar na het zien van alle wedstrijden kunnen we dat denk ik wel concluderen. Ik vind de uitspraak van hockey14 daarom erg raar: “uiteraard zouden jullie het beter doen”. Natuurlijk niet, maar wij zijn niet geselecteerd en als er betere hockeysters zijn op die plek mag dat best gezegd worden.

 11. ga maar door!

 12. Wie is het ermee eens dat Goderie en niet Keller uitgeroepen had moeten worden tot beste speelster van het EK? Keller heb ik niet gezien in de finale en Goderie speelde elke wedstrijd voortreffelijk.

  Gefeliciteerd dames!

 13. Goderie was quicksilver. Soms ongrijpbaar voor tegenstander, dus ja eens!

Reageer