Oranjevrouwen winnen weer ruim van Zuid-Afrika

Foto © Ben Haeck – www.hockeyfotografie.nl

Het Nederlands vrouwenelftal heeft donderdag de tweede oefenwedstrijd in twee dagen tegen Zuid-Afrika gewonnen, in Ede werd het 5-1. Woensdag wonnen de dames van bondscoach Max Caldas ook al, toen met 5-0.

Oranje begon begon de wedstrijd met Marilyn Agliotti als vliegende keeper en kwam in die periode ook op een 1-0 achterstand. In de negende minuut passeerde Sulette Damons de gelegenheidskeeper. En even later was die oefening ten einde en nam Joyce Sombroek plaats in het doel. Beide teams wisten in de eerste helft niet meer te scoren, dus ging Nederland met een achterstand rusten.

Die achterstand werd direct na de pauze ongedaan gemaakt door Kim Lammers. Carlien Dirkse van den Heuvel, Claire Verhage, Ellen Hoog (foto) en Kitty van Male zorgden voor de overige doelpunten.

Oranje won ook nog de ingelaste shoot-outs met 4-1. Sombroek stopte vier van de vijf Zuid-Afrikaanse pogingen. Namems Nederland scoorden Lidewij Welten, Claire Verhage, Willemijn Bos en Caia van Maasakker. Alleen Eva de Goede wist niet te scoren.

Reageer