OVK nieuws: Zwart stapt na dit seizoen op bij HCKZ

Thomas Zwart heeft besloten aan het einde van dit seizoen te vertekken bij Klein Zwitserland. Het is zijn derde jaar bij de Haagse club. In het eerste jaar van Zwart behaalde hij met zijn gloednieuwe team de play-offs van de promotiepoule. Vorig jaar eindigden zij op de zesde plek in diezelfde poule en dit jaar bekleden de steenbokken de vierde plaats.

Zwart zoekt een nieuwe uitdaging in de buurt van Amsterdam. “We draaien goed, voor het derde seizoen op rij. Ik hoop dat de groep een goede opvolger krijgt,” laat hij aan Hockey.nl weten.

Comments (9)

 1. Had hij vorig jaar al moeten doen. Niet de juiste man voor deze job…

 2. Wel opvallend dat net ervoor Kalvsterman opstapt na dit seizoen, die de jeugd van KZ doet toch?
  Lijkt op een 1 2tje!
  En had wel al verwacht dat Zwart eerder we zou zijn bij KZ

 3. Ik denk dat Zwart prima is voor een eerste klasse of overgangsklasseclub met beperkte ambities. Het is voor mij geen kampioenenmaker.

 4. Ab van der Wouden

  @ Henk. Dat lijkt me duidelijk ja, dat 1 2tje.

 5. De tekst: “We draaien goed, voor het derde seizoen op rij…” komt bij mij toch een beetje arrogant en misplaatst over. Zelf had ik het gevoel dat HCKZ de afgelopen jaren de beschikking had over een play-off waardige selectie.

 6. Dat is nu juist het gekke. Ze draaien namelijk helemaal niet goed. Als ze goed zouden draaien waren ze gepromoveerd. Dat is namelijk de doelstelling. Niet dat suffe gedraai van Zwart. Beetje jammer allemaal dit. Matige trainer coach die als we heel eerlijk zijn drie nutteloze seizoenen heeft gedraaid. De selectie is onder zijn hoede niet beter geworden, niet sterker, wint niet meer en komt ook niet dichter bij promotie.

 7. Ik lees op hockey.nl een reactie van KZ waaruit ik opmaak dat KZ het liever nog even binnenskamers had gehouden. Jammer.

  Maar kan me een vergelijkbaar voorval herinneren waar Zwart een contract openbrak en inruilde voor een andere job.

  Beide voorvallen zeggen denk ik wel wat voor persoon er in huis gehaald wordt.

 8. Sponsorcomissie

  Is er eigenlijk al nieuws op het gebied van een shirtsponsor voor HCKZ?

  Ik vind het zo knullig staan, zonder hoofdsponsor. Ken de ins en outs niet maar ik kan me niet voorstellen dat er geen onderneming is die zich deze club wil verbinden. Zeker nu er een nieuwe veelbelovende coach wordt aangetrokken.

 9. @sponsorcommissie,

  wanneer je kijkt in het rijtje sponsoren dan zou je zeggen dat er toch wel iets tussen moet zitten. Als je niets hebt dan plaats je toch de businessclub op de borst. echt echt echt heel erg raar allemaal. Of ze wachten gewoon op een mega sponsor. Maar dan nog is het gek dat ze al een paar jaar geen hoofdsponsor hebben.

Reageer