Paul van Ass in de VK: "Ik laat de spelers naar de overkant zwemmen met een paar haaien achter ze aan"

In De Volkskrant laat Paul van Ass zich uit over het selecteren van Teun de Nooijer en Taeke Taekema. De spelers werden begin dit jaar uit de selectie van Oranje verwijderd, maar zijn de kansen voor de twee beduidend beter.
‘Ik had Teun vorige week aan de start verwacht,’ zegt bondscoach Paul van Ass – die op 2 juli zijn definitieve selectie bekend maakt. ‘Maar ik maak me geen zorgen. Ik verwacht dat Teun het redt.’ En: ‘Als Teun zijn niveau haalt kan hij een meerwaarde zijn. Ik ben nog altijd zeer geïnteresseerd in Taeke. Het is ook mentaal fantastisch dat hij zich nooit negatief heeft uitgelaten over mij of de groep. Ik ben blij met zijn ontwikkeling.’
Het bleef niet bij het niet selecteren van de twee routiniers van Oranje. Ook Bob de Voogd en Robbert Kemperman zaten op de wip. ‘Ik heb Bob de Voogd zes maanden buiten de selectie gehouden, waarna hij zich geweldig heeft ontwikkeld. Kemperman draaide op zijn talent. Dat hoef ik niet. Fijn dat je talent hebt maar ik wil iets anders. Nu is hij fit en staat hij er.’
‘Ik daag mensen wellicht extremer uit. Ik gooi de spelers in een vijver en laat ze naar de overkant zwemmen met een paar haaien achter ze aan. Als je dan de overkant niet haalt, heb je pech. Sommige coaches zeggen: dat is not done. Het is een mening, maar zo werk ik. Gelukkig krijg ik daar de ruimte voor van de bond. Op de Spelen moeten we het laten zien.’
Bron: de Volkskrant

Comments (8)

 1. hockeyfan

  Deze man is echt waardeloos!! Nu zijn we eindelijk uit het bos, gooit hij twee bomen in de vijver met haaien achter zich aan. Hij daagt spelers helemaal niet uit en geeft ze ook geen eerlijke kans,Docherty heeft hij nooit iets gezegd of in de vijver gegooid, behalve zoonlief dan. Maar ja die zal hij wel zwemmen geleerd hebben .
  Extremer uitdager????? Extremer belazeren zal hij bedoelen.Wat een oneerlijk, achterbaks geneuzel.

 2. boswachter bashen

  Wat een rare kwast is het toch ook en dan zeg ik het nog heel netjes. Van de Boswachter naar de Hengelaar. Houdt toch eens op met al die idiote metaforen man en ga eens gewoon aan het werk!!

 3. Laat die man lekker zijn werk doen! Vermoeiende reacties hier altijd!! We zullen zien wat het allemaal brengt maar geef de man de ruimte.

 4. Helemaal met Bram eens, Laat hem lekker zijn gang gaan. Hij weet het vast wel beter dan sommige Toppers op deze site .

 5. hockeyisleuk

  Idd, wat een vermoeiende reacties allemaal. Laat hem even zijn ding doen en reken hem(of niet) af na de OS. Iedereen heeft een andere methode van werken, zo ook de heer van Ass. Hij is anders. Maar het gaat allemaal om het interne groepsproces. Zolang dat gewoon goed zit, is er niks aan de hand… Nog iets meer dan een maand en dan zien het wel, maar dat stomme geschreeuw dat die van Ass waardeloos is en dat hij een idioot is, is volstrekte onzin, op niks gebaseerd en getuigd van heel weinig denkbeeldig vermogen.
  Mijn steun gaat uit naar de oranje jongens!! Hup Hup Hup!!!

 6. Tja…dit is ook een manier om je verkeerde keuzes in het verleden goed te praten

 7. De selfmade do it yourself man PvA heeft klaarblijkelijk nog nooit een boek gelezen over muiterij? Bloody (sharks ahead in the water and captain panicking) shame dat deze bondscoach door de KNHB is aangesteld. Door de status quo te handhaven diskwalificeert het bondsbestuur zichzelf. Aktie geboden nog voor de OS in Londen beginnen. Save our boys in het NL hockeyteam.

Comments are closed.