Paul van Ass vol vertrouwen: “Dit is de komende wereldtop”

Bondscoach Paul van Ass heeft veel vertrouwen in zijn jonge, onervaren ploeg, zo laat hij weten in AD Sportwereld. Na de laatste oefenwedstrijd op eigen bodem, die de Nederlandse heren met 3-2 wonnen van Nieuw-Zeeland, blijft er echter onder de hockeyvolgers nog veel twijfel bestaan over het spel van de mannen van Van Ass.
“Natuurlijk ging er veel goed. Aanvallend werden er mooie combinaties gespeeld, al verkeren Teun de Nooijer, Floris Evers, Billy Bakker en Valentin Verga nog niet in blakende vorm. Maar er zijn nog te grote fases in de wedstrijd dat de organisatie zoek is. Dan weer is het middenveld in geen velden of wegen te bekennen, dan weer lopen jongens verloren in de voor- of achterhoede.”, schrijft Bart Boerop in het AD.
Het is de vraag hoe Nederland, dat aantreedt met slechts 4 spelers met Olympische ervaring, tegen sterkere tegenstanders dan Nieuw-Zeeland voor de dag gaat komen. Volgens Boerop valt het te bezien of al deze talenten nu al rijp genoeg zijn om hun status van aanstaande wereldtoppers waar te maken of dat het pas op het WK van 2014 in Den Haag kan gaan gebeuren.
Bron: AD/Bart Boerop

Comments (6)

 1. De laatste 6 wedstrijden gezien en lees dan deze reactie???? We zouden dit forum netjes houden maar mag ik dan wel even kwijt dat de man echt de weg kwijt is!! Ook de uitspraak: We zijn beter dan die gasten, verwacht ik van een student van de bondscoach verwacht ik uitspraken die onderbouwd zijn.

 2. Na 4 oefenwedstrijden bekeken te hebben moet ik constateren dat het Nederlands team het heel zwaar gaat krijgen. De omschakeling aanval – verdediging gaat steeds slechter gedurende het verloop van een wedstrijd. Steeds ontstaan er zeer gevaarlijke situaties in het midden doordat er voorin niet goed wordt mee verdedigd en het centrale middenveld het niet kan belopen.Fysiek gaan ze de boot in!
  Hoe motiveer je een tegenstander? Luister naar de uitspraken van onze bondscoach!
  Het beste – haal de Feyenoord spreuk maar uit de kast en hoop op betere tijden.

 3. Er is geen middenveld!!! Alles schuift door elkaar heen, lopen elkaar in de weg en spelen chaotisch. Nee, was niet om aan te zien.

 4. Vlugge Japie

  Als toeschouwer snap ik niet veel van de manier van spelen. Elke positie is in ieder geval bezet, dat herken ik nog net. Op zich een geinige gedachte om een tegenstander te ontregelen met complete chaos; wie weet zit er nog iets geniaals in dat in Londen pas tot uiting mag komen. Iets dat spelers weten, maar wij niet. Ik hoop daar op.

 5. Paul van Ass: “ik ben de wereldtop van de superlatieven en grootspraak”.
  Helaas kunnen we daar geen gouden medaille mee winnen…

 6. The proof of the pudding is in the eating. We gaan het in Londen zien. Gaan ze hard onderuit, dan zal het wel afgelopen zijn met Paul van Ass. Lef kun je hem niet ontzeggen.

Reageer