Paumen en Van der Horst winnen gouden stick

Maartje Paumen en Robert van der Horst zijn verkozen tot  ‘Speler van het jaar’ in de Hoofdklasse seizoen 2010-2011. De speelster van Den Bosch en de speler van Rotterdam eindigden na de stemronde van de Nederlandse pers en het publiek op de eerste plaats. Tijdens de Champions Trophy en de 4-Nations Cup (Amsterdam 25 juni – 3 juli) worden beide internationals gehuldigd.

Paumen is erg blij met de award: “Het is een mooie beloning voor het goede seizoen dat ik achter de rug heb; een seizoen waarin ik stappen heb gemaakt. Ik ben nog professioneler geworden, heb er nog meer tijd ingestoken en ben daardoor een betere hockeyster geworden.”

Van der Horst noemt zijn uitverkiezing een grote eer: “Ik heb dit jaar als laatste man mijn waarde gehad voor het team. Het is heel erg leuk dat andere mensen dat ook gezien hebben. Dit soort individuele prijzen zijn de krenten in de pap, het bevestigt je ontwikkeling als speler.”

Het seizoen kent uiteraard nog meer winnaars. Taco van der Honert van Amsterdam is uitgeroepen tot ‘Coach van het jaar’. De 20-jarige Charlotte Vega van Pinoké en de 21-jarige Sander de Wijn van Kampong zijn de grootste talenten. De topscorertitels gaan naar Maartje Paumen en Taeke Taekema. Zij maakten respectievelijk 43 en 27 doelpunten. Ook deze winnaars worden gehuldigd tijdens de Champions Trophy en de 4-Nations Cup.

Bron: Persbericht KNHB

Reageer