Paumen nieuwe Oranje-captain, Van As vice-

Foto © Proshots

International Maartje Paumen is de nieuwe aanvoerster van Oranje, dat meldt Hockey.nl. Naomi van As is vice-aanvoerster. Bondscoach Max Caldas maakte dat maandagmiddag bekend tijdens de jaarlijkse spelerslunch van de KNHB.

Paumen neemt de band over van de vorig jaar gestopte Janneke Schopman.

Comments (7)

 1. J vd Marel

  Waarom is juist Paumen tot de nieuwe aanvoerdster gekozen? Is zij momenteel echt de beste natuurlijke leider die Oranje te bieden heeft of had de rest gewoon geen trek in dit baantje? Paumen is niet de eerste aan wie ik nu zou denken. Waarom niet een aanvoerder die al de nodige club-ervaring heeft opgedaan;zoals bv Dijkstra,Goderie of Polkamp. Qua leeftijd en ervaring zou van As op moeten staan of anders Lammers.

 2. @Wat bedoel je precies Ans?

  Donners,Booij,Schopman,Paumen:Blijkbaar is het een vereiste dat de Captain van Den Bosch komt.

  Minke Smabers,Fatima of Naomi hadden/heeft ook ervaring genoeg,maar kwamen niet van Den Bosch dus maakten zij geen kans om Captain te worden.

  Althans hier lijkt het op.

 3. Kenner?

  Ik dacht dat je als captain een charismatisch persoon moet zijn???

 4. er lijken mij ook betere kandidaten. Ze mag dan veel scoren maar is zeker niet een van de beste hockeyers, is ook niet een bepalend persoon in communicatie dus zal ze wel heel belangrijk zijn buiten het veld. ( al lijkt mij dat sterk als ik haar op clubs rond zie lopen en als ik reportages zie ) Er zijn volgens mij wel betere kandidaten onder de jonge dames: Polkamp, van As, Dijkstra? omer maar even 3 te noemen.

 5. Prachtig om deze discussie te zien. Een aantal van jullie moeten wel erg dicht tegen het vuur aan zitten om dit soort uitspraken te doen.

  Wel ben ik benieuwd naar waar bepaalde uitspraken op gebaseerd worden. Wie zegt dat Paumen niet goed communiceerd? Hoe weet je precies dat ze geen bepalend persoon in het veld is? Hoe weet je precies hoe zij zich op de club gedraagt en in beide teams? Nog belangrijker: hoe ligt zij in een team? Maar nog een mooiere vraag, wat zijn voor een aantal van jullie de eisen van een Captain? Oude opvattingen wellicht?

  Daarnaast neem ik aan dat de bondscoach Paumen niet voor niets heeft gekozen en dit zal ook niet geheel alleen beslist zijn. Lees: een team heeft juist veel inspraak.

 6. J vd Marel

  @Nylcke:En waarom denk jij dat Paumen wél de beste keuze tot Captain is?

  Ze is een aardige keus hoor,maar wel pas ná van As,Polkamp,Goderie of Dijkstra die allen al clubcaptain zijn of zijn geweest.

  Ik deel de mening met bovenstaande personen dat een Captain charisma moet uitstralen en tevens ook herkenbaar moet zijn voor mensen die de sport niet net zo goed volgen als ´wij´,maar het slechts oppervlakkig kennen. Een captain is behalve een leider ook het boegbeeld en een herkenningspunt naar de buitenwereld toe.

  Paumen is een geweldig strafcornerkanon dat zal niemand ontkennen, maar ik zie in haar geen leider,geen boegbeeld en geen herkenningspunt.

  Je hebt nu ook nog eens de situatie dat de Captain een relatie heeft met een teamgenoot.
  Zorgt dat niet voor ongelijke verhoudingen binnen een team? Belangenverstrengeling enzo?

Reageer