Bolhuis: “Het voelt zo onrechtvaardig”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Woensdagochtend werd bekend dat het zoveelste slachtoffer bij de dames van Amsterdam was gevallen. Ditmaal was het de beurt aan Rachel Taekema (foto links) die op de dinsdagtraining ongelukkig haar hand brak. “Een teamgenoot sloeg door op haar hand. Het was op haar handschoen, dus die heeft ook geen zin,” zo stelt Amsterdam-coach Peter Bolhuis.

De breuk bleek dusdanig ongelukkig te zijn dat de vrouw van international Taeke Taekema woensdagmiddag onder het mes moest. “Het was een spiraalbreuk aan haar rechterhand wat betekent dat de breuk schuin was. Daarnaast was haar botje ook uit positie. Ze kon een operatie niet vermijden, omdat haar botje anders scheef was gaan groeien en haar pink daar onder zou lijden,” legt de vertrekkend Amsterdam-coach rustig uit.

De Engelse verdedigster mag naast de geblesseerde Sophie Polkamp, Ellen Hoog en Leonoor Voskamp op de tribune plaatsnemen, want Taekema zal zo’n zes weken niet in actie kunnen komen en moet daardoor de play-offs aan haar voorbij laten gaan. En dat is voor het toch al zo gehavende Amsterdam een bittere pil. “Dit is wederom een aderlating voor ons. Rachel is een ervaren kracht achterin en ze heeft de Engelse mentaliteit, altijd 100% geven. Hopelijk kan Sophie (Polkamp, red.) over drie weken haar positie overnemen.”

“Soms voelt het zo onrechtvaardig”, vertelt Bolhuis verder. “We hebben al zo veel moeten doorstaan met blessures en het blijft maar komen. Ik moet wel zeggen dat ik het ontzettend knap vind dat we ons ondanks deze blessureplaag hebben geplaatst voor de play-offs. Men denkt dat het vanzelfsprekend is, maar dat is niet zo. Het is een knappe prestatie,” aldus de trotse Bolhuis.

Reageer