Pien Sanders: ‘Alles was zo mooi’

Pien Sanders is nog maar net 19 jaar en heeft nu al twintig interlands op haar naam staan. Het afgelopen half jaar maakte ze een stormachtige ontwikkeling door. Begin dit jaar maakte Sanders de overstap van Jong Oranje en aan haar spel is niet te zien dat ze pas bij het grote Oranje zit.

“Het is echt een droom die uitkomt”, vertelt Sanders over de winst van de Europese titel. De finale is al weer even geleden, maar de wedstrijd zit nog goed in het geheugen van de Oranje-speelster. “Ik was natuurlijk super blij, maar besefte na de wedstrijd nog niet echt wat er nou allemaal was gebeurd.”

Alles was zo mooi

Tijdens het toernooi heeft Sanders alleen maar kunnen genieten van alles wat er op haar af kwam. “Het volkslied zingen in een vol stadion met Oranje-supporters, het winnen van het EK. Dit waren een van de mooiste momenten van het toernooi, maar eigenlijk is het lastig om een moment te bedenken, want alles was zo mooi.”

Hoewel Sanders aanstaande zondag alweer de eerste competitiewedstrijd speelt met haar club Den Bosch, is ze nog steeds ontzettend aan het nagenieten van de zinderende periode. “Het EK was echt een onvergetelijk toernooi. In eigen land met zoveel publiek spelen was echt super. En dan die gouden medaille winnen is helemaal mooi natuurlijk. Het was een geweldige ervaring en heeft een diepe indruk op mij achtergelaten.”

Talentvolste speler van het EK

Als kers op de taart werd Sanders ook uitgeroepen tot talentvolste speelster van het toernooi. “Hartstikke gaaf natuurlijk”, vertelt de Oranje-speelster. “Op zo’n toernooi is dat natuurlijk totaal niet het belangrijkste. De gouden plak is veel mooier. En dit is gewoon een leuk extraatje.”

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www. HockeyBaas.nl.

Reageer