Pieter Janse: “Amersfoort moet huisje of dobbelsteen onder de knie krijgen”

Nu de kruitdampen van de ouverture van het indoorhockey in Sportcentrum Olympos in Utrecht zijn opgetrokken, krijgen de indoorhoofdklassers slechts een paar dagen de gelegenheid de ammunitie weer in stelling te brengen. Aanstaande zaterdag begint de hoofdcompetitie voor de hockeyvrouwen van Amersfoort. Vorig jaar eindigden ze verrassend als vierde van Nederland. “Ik wil weer de play-offs halen.”

Foto © Arjan Klaver

De strijdvaardige woorden klinken al over de lippen van Pieter Janse. Deze geboren Brabander, die al een paar jaar successen oogst met Veteranen A van Voordaan, is dit indoorseizoen de nieuwe trainer/coach van de hockeyvrouwen van AMHC. Hij volgt Rick Mathijsen op die op zijn beurt met de hockeyvrouwen van Hurley volgend jaar ook in de zaal op het allerhoogste niveau wil gaan acteren.

De Indoorhoofdklasser heeft in de afgelopen week al aardig wat oefenwedstrijden gespeeld. Topklasser Phoenix kreeg met liefst 9-0 om de oren en tijdens het recente indoortoernooi dwong AMHC een gelijkspel af tegen titelhouder Kampong. Tegen De Terriërs, dat uiteindelijk het toernooi won, en HDM verloren de hockeyvrouwen met 1-2 respectievelijk 3-5. De selectie traint deze week weer hard om aanstaand weekend het indoorbal te openen tegen Nijmegen en Den Bosch. Een dag later moeten obstakels als Eindhoven en Rotterdam worden geslecht. “Ik heb er alle vertrouwen in”, aldus Janse.

“Goed, het is nog vroeg in het seizoen, maar hier wordt nog veldhockey gespeeld ook al wordt een amechtige poging gedaan om het spelsysteem volgens het ‘huisje’ of ‘dobbelsteen’ onder de knie te krijgen. Kijk, veldhockey is prachtig. Maar zaalhockey is een en al dynamiek. Het is net een schaakspel dat je moet begrijpen ook al heb je een leuke techniek en dito pingel. Als je het speeltje niet snapt loop je achter de feiten aan. Je moet snappen waar de ander staat. En andersom. Dat is de basis van het succes in het zaalhockey.”

Geschreven door: Arjan Klaver
Bron: AD Utrechts Nieuwsblad/AD Amersfoortste Courant

Reageer