Preview Pro League (m): Nederland moet winnen van Spanje om nog een goede kans te maken de Pro League te winnen

 

Zaterdag 13 April mogen de mannen het voor de tweede keer deze Pro League serie opnemen tegen Spanje. De wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld op hockeyclub Rotterdam. De bondscoach van Nederland staat onder druk, want na vijf gespeelde wedstrijden bungelt het team van Max Caldas op de één-na-laatste plaats. In deze preview kijken we vooruit op de ontmoeting tussen Nederland en Spanje.

Max Caldas zal zich de afgelopen Pro League wedstrijden goed achter de oren hebben gekrabbeld. Wat gaat er mis en waarom kan één van de beste hockeylanden van de wereld niet winnen tegen de mindere ‘goden’? Heeft het te maken met de grote reisafstanden? Of speelt het drukke programma van Oranje in combinatie met de Hoofdklasse een belangrijke rol?

Nederland versloeg de eerste Pro League wedstrijd Nieuw Zeeland met een nipt verschil van 3-4. Na Nieuw Zeeland werd er gelijk gespeeld tegen Australië (Nederland won de shoot outs), gelijk gespeeld tegen Spanje (Nederland verloor de shoot outs) en verloren van Argentinië en Duitsland.

Spanje komt terug van een uitzichtloze 0-3 achterstand en wint

Een tweetal maanden geleden kwamen de twee ploegen elkaar al eens tegen in de Pro League. Nederland, die toch mag worden gezien als een titelkandidaat, zorgde al snel voor een comfortabele voorsprong door drie doelpunten van Brinkman, Pruyser en Galema.

Spanje leek overdonderd door het geweld van Nederland. Echter een kat in het nauw maakt rare sprongen. Door het spelen met meer risico (lange ballen, 1:1 situaties) en veel passie, komt Spanje laat in de wedstrijd terug tot 3-3. Uiteindelijk winnen de Spanjaarden de shoot-outs.

Oranje moet winnen voor een plek in de play-offs

Eind juni zullen de beste vier ploegen strijden om de eerste FIH Pro League titel te winnen. Nederland staat na vijf gespeelde wedstrijden op een zevende plek. Positief nieuws is er wel uit het Nederlandse kamp. Floris Wortelboer zal nadat hij een blessure opliep tijdens het WK in India zijn opwachting weer maken bij Nederland.

Mocht Oranje winnen van Spanje, dan zullen zij de top-4 naderen. Wanneer Nederland verliest, dan zal de ploeg van Max Caldas onder druk komen te staan. Een plek bij de eerste vier lijkt dan verder weg dan ooit.

De wedstrijd Nederland-Spanje wordt live uitgezonden vanaf 18.00 op Ziggo Sport. Ook is de wedstrijd via instagram (Hoofdklassenl) en facebook rechtstreeks te volgen. Tevens is er een liveblog op hoofdklassehockey.nl.

 

Reageer