Programma EHL voorrondes 25, 26, 27 oktober – Hoofdklasse Hockey Nederland

Programma EHL voorrondes 25, 26, 27 oktober

Na Oranje Zwart zijn aankomend weekend Rotterdam en Kampong aan de beurt om de EHL voorrondes te spelen. Deze worden gespeeld door 24 teams verdeeld over 8 poules van 3 clubs. De nummers 1 en 2 uit elke poule gaan door naar de knock out fase van de tweede ronde die in het Paasweekend plaatsvindt. Twaalf teams speelden twee weken geleden hun rondes al in Barcelona. Nu is het de beurt aan de andere helft om zich in Lille te plaatsen bij de laatste 16. 

Rotterdam speelt in Poule A samen met het Frans Lille MHC en het Engelse Reading HC. Het team van Lille MHC doet dit jaar voor de tweede keer mee met het toernooi. Zij hopen dit jaar voor het eerst een plaatsje te kunnen bemachtigen bij de laatste 16. Reading was het team dat Rotterdam vorig jaar in de tweede ronde uit het toernooi knikkerde. Het team bestaan onder andere uit Engelse internationals als Darren Cheesman en Richard Sprinham.

Kampong zit in Poule B met het Wit Russische Stroitel Brest en het Duitse Rot-Weiss Köln. De mannen Stroitel Brest kwamen in de twee vorige edities die ze deelnamen nooit verder dan de voorrondes. Rot-Weiss Köln is een heel ander verhaal. De oude ploeg van Robbert Kemperman heeft onder andere de broers Christopher en Philipp Zeller in de gelederen en werd vorig jaar vierde van het toernooi.

Hoewel zowel Rotterdam als Kampong het iets lastiger zullen krijgen dan OZ twee weken geleden, lijkt het onwaarschijnlijk dat zij niet door zullen gaan naar de knock-out fase.

Programma Poule A EHL voorrondes Lille:

25 oktober: HC Rotterdam – Lille MHC (17:00)

26 oktober: HC Rotterdam – Reading HC (14:30)

27 oktober: Reading HC – Lille MHC (17:00)

 

Programma Poule B EHL voorrondes Lille:

25 oktober: Rot-Weiss Köln – SC Stroitel Brest (12:00)

26 oktober: Kampong – SC Stroitel Brest (12:00)

27 oktober: Rot Weiss Köln – Kampong (12:00)

 

Alle wedstrijden zijn ook live te volgen op https://www.ehlhockey.tv/live/

Leave a Reply