Programma Hoofdklasse Indoor dames zaterdag 15 januari

Omdat de winterse weersomstandigheden roet in het eten gooide tijdens het eerste zaalhockeyweekend half december, moeten de zaalhockeysterren zaterdagmiddag naar sporthal Valkenhuizen in Arnhem afreizen. Het publiek hoeft geen wedstrijden te missen, want alle teams komen zaterdag in dezelfde sporthal in actie. Klik hier voor de routebeschrijving naar sporthal Valkenhuizen.

Poule A
In poule A wijzen de statistieken op minder duidelijkheid dan de cijfers in poule B. Koploper SCHC heeft runner-up Terriërs achter zich aan hollen, terwijl HDM en KZ nog geen afscheid hebben genomen van hun koppositie die zij vorig weekend verspeelden. Het zal er om gaan spannen welke twee teams zich uiteindelijk voor de play-offs gaan kwalificeren. Zaterdag zullen de vier kanshebbers een stap in de juiste richting kunnen zetten. Al is het wel hopen op een misstap van de concurrenten. De drager van de rode lantaarn, Rood Wit, krijgt het erg moeilijk zaterdag. De dames uit Aerdenhout moeten punten pakken tegen SCHC en de Terriërs wil het nog enigszins uitzicht houden op de nacompetitie. Maar dan nog zijn de rood-witten afhankelijk van de prestaties van de nummer 5 in de poule, HGC.

Poule B
Voor de dames is dit het laatste hockeyweekend voordat de play-offs van start gaan (zondag 30 januari), dus voor de teams uit poule B moet het in Arnhem gaan gebeuren. Het ziet er naar uit dat de gedeelde koplopers Kampong en Den Bosch zaterdag gaan uitmaken wie als nummer 1 richting de play-offs zal gaan. Vorige week wist Kampong Den Bosch pijn te doen door de Brabanders de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Nijmegen, Rotterdam en Amersfoort hebben nog weinig kans om voor de landstitel te strijden; het gat met Den Bosch en Kampong lijkt al niet meer te overbruggen. Hekkensluiter Eindhoven heeft nog wel iets om voor te strijden. Zaterdag spelen de dames van coach Bas Dirks tegen nummer 5 Amersfoort en kan zich nog richting de nacompetitie spelen.

Voor het programma en de standen, kijk op de pagina van poule A en poule B.

Reageer