Rabobank zet in op betalen met mobiele telefoon

Snel, makkelijk en veilig. Betalen met je mobiel heeft volgens de Rabobank de toekomst. De ambitie van de Rabobank is dan ook om heel Nederland over te laten stappen op mobiel betalen. De bank laat Nederland stapsgewijs kennismaken met deze nieuwe toepassing. In dit kader lanceert de bank dit weekeinde tijdens de Champions Trophy een pakket dat hockeyclubs ondersteunt bij de invoering van een betaalsysteem met de mobiele telefoon. Uit recent onderzoek van de Rabobank blijkt dat twee derde van de Nederlanders voordelen ziet in het gebruik van de mobiele telefoon als portemonnee.

Impasse
Bankieren via de mobiel is al zeer populair onder Rabobank-klanten voor saldo checken en overboekingen doen. Ook het verrichten van betalingen is technisch al mogelijk met de mobiele portemonnee van MiniTix en een NFC-chip die je op of in je mobiel plakt. “De techniek is niet het probleem. Mensen weten alleen niet dat het kan en moeten er vertrouwd mee raken. Als ze het eenmaal gebruiken is men enthousiast”, zegt Rik op den Brouw, directeur particulieren van de Rabobank. ”Door mobiel betalen actief te promoten bij hockeyclubs wil de Rabobank de ontstane impasse doorbreken. Want we geloven dat dit de consument veel gemak en vrijheid, maar ook veiligheid verschaft.”

Toepassingen
Het onderzoek bevestigt de relatieve onbekendheid van de technische mogelijkheden van betalen met je mobiel. Slechts een kwart weet dat dit nu al kan. Meer dan zestig procent daarentegen denkt dat de techniek het binnen nu en twee jaar toestaat. De mobiele telefoon als portemonnee biedt volgens de ondervraagden vooral uitkomst bij het betalen van parkeergeld (68,2%).

Hockey
Samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond start Rabobank de invoering van mobiel betalen in de clubhuizen bij hockeyverenigingen. Op die manier laat Rabobank een grote groep Nederlanders ervaren wat de voordelen van mobiel betalen zijn. Door de introductie van mobiel betalen op de hockeyclubs wordt de administratie efficiënter geregeld en neemt de veiligheid van het barpersoneel toe. Voor de sporters zelf is mobiel betalen vooral gemakkelijk. Je mobiel heb je altijd bij je.

Bron: Persbericht Rabobank

Reageer