Reactie Van der Horst op uitlatingen Taekema

 

Van der Horst: Taeke heeft er mooi op gereageerd
Robert van der Horst verkeert in de kracht van zijn leven. De 27-jarige hockeyer werd onlangs voor de derde keer uitgeroepen tot beste speler van de hoofdklasse en is onder bondscoach Paul van Ass uitgegroeid tot een van de steunpilaren van Oranje.
Alles wat hij tot nu toe heeft bereikt, zou hij zo inruilen voor olympisch goud in Londen. Maar dat Nederland nog een lange weg te gaan heeft, bleek gisteren toen Duitsland in een oefenduel met 1-3 won.
Ook de ophef rond de verwijdering van Taeke Taekema uit de selectie bracht Oranje niet van de wijs, zegt Van der Horst in AD Sportwereld. ‘Het is rustig gebleven in de groep. Natuurlijk is het heel vervelend voor Taeke. Ik vind dat hij er mooi en professioneel op heeft gereageerd. Hij heeft gezegd dat wij verder moeten en dat willen wij ook.’
Van der Horst beleefde het afgelopen weekeinde een persoonlijk hoogtepunt, toen hij voor de derde keer in zijn carrière de gouden stick won: de prijs voor de beste hoofdklassespeler van het seizoen. Maar de man die na twee jaar Rotterdam terugkeert bij Oranje Zwart heeft hogere doelen gesteld dan een prijs in de vaderlandse competitie.
Bijna acht jaar hockeyt Van der Horst al in het Nederlands elftal, maar op één Europese titel in 2007 na is echt groot succes voor hem uitgebleven. Daar komt wat hem betreft over een paar weken verandering in. “Die gouden stick is een mooi compliment en vooral speciaal, omdat ik er twee op een rij haal. Maar het liefst ruil ik de drie gouden sticks in voor één gouden olympische medaille.”
Bron: AD Sportwereld
Foto: Allhockey – Daniel Carson

Comments (8)

 1. Iman Trafo

  grappig hoe iedereen zich op de vlakte houdt wanneer de kwestie TT/van Ass wordt aangekaart. men blijft voorzichtig en op zijn hoede.

 2. zeker grappig! Over de kwestie Taekema gesproken; het blijft toch een rare manier van selecteren.
  Inderdaad bondscoach onwaardig, medaille in London of niet. Je hoeft niemand op zo’n manier te behandelen. Heb trouwens wel veel zin in de spelen. Nog even geduld…..

 3. flintstone

  Spelletjes spelen doe je op een hockeyveld, met een hockeybal wel te verstaan en tegen elkaar. Dat doe je niet met mensen en zeker niet vanuit een positie die dermate machtig is dat het spelletje wel erg makkelijk te spelen is…een bondscoach onwaardig zou ik bijna zeggen, maar daar schijnen wel meer bondscoaches last van te hebben….
  succes in London want daar kan je het ultieme gelijk halen.

 4. Ach, ik vind niet dat er veel tegen de bondscoach pleit. Eerder tegen Teakema, een zeer beperkte hockeyer die ongeacht het ontbreken van hockeykwaliteiten een plek in de selectie lijkt op te eisen. Hoogstens wat naïef van van As om zo iemand een 2de kans te geven. Schijnt trouwens dat er nogal wat mankeert aan de topsport mentaliteit van de hockeyer in kwestie…

 5. Van Oostduin

  Het spijt me zeer voor Taekema. Jij heeft het Nederlands hockey veel gegeven. Maar toch is de door Van Ass gekozen lijn niet van logica ontbloot. Verdedigend heeft Taekema de afgelopen jaren veel steken laten vallen. En in de echte topwedstrijden liep zijn corner eigenlijk ook maar matig. En dan wordt het, zeker gezien zijn leeftijd, op enig moment toch echt tijd voor een ander. Hij heeft voldoende kansen gehad. Misschien is het niet allemaal ideaal gelopen, maar in dit geval doet Van Ass n.m.m. dus niet echt gekke dingen. Dat Taekema ernstig is teleurgesteld is niet anders dan logisch. En kritiek en een vorm van terugslaan hoort er dan helaas ook bij. Nu echter z.s.m. over tot de orde van de dag.

 6. De hele manier van handelen van Van Ass is dramatisch, maar hij is de bondscoach en heeft het voor het zeggen. Het wel of niet selecteren van spelers (met welke argumentatie dan ook) is aan hem. Persoonlijk denk ik dat Taeke zeker bij de selectie hoort. Verdedigend niet meer zo heel sterk, maar zeker niet zwakker dan anderen die wel geselecteerd zijn. Daarnaast nog steeds een goede corner, 224 doelpunten in 239 interlands ofzo?!!!

 7. batavieren

  Wisten jullie al dat Taeke niet behoort tot de hockeyvereniging de Bavatieren?!
  (De Nederlandse hockeyvereniging de Batavieren is een hockeyvereniging bestaande uit (ex-)internationals en Nederlandse hockeyers die een bijzondere bijdrage aan onze sport hebben geleverd.)

 8. Volgens mij valt Taeke niet zozeer over het feit dat hij niet geselecteerd is, maar over de manier waarop hij behandeld is door de bondscoach. Hij is hevig teleurgesteld over niet selecteren(logisch), maar daar kan hij nog mee leven, echter de manier waarop is mn waar hij grote problemen mee heeft.
  Van Ass is nou niet zo netjes bezig geweest, grote boom, modder gooien over T&T, vervolgens spelers in de vijver gooien met haaien, zeggen dat het goed gaat en dan niet selecteren…. Ik snap het selecrtiebeleid eerlijk gezegd ook niet zo goed…

Reageer