Richards stopt als bondscoach Belgische hockeysters

Murray Richards heeft de Belgische hockeybond laten weten dat hij het gevoel heeft dat zijn impact op het nationale dameselftal tot een einde is gekomen. Na de stage in Zuid Afrika en de redelijk tegenvallende resultaten, vindt hij het tijd voor een frisse aanpak en nieuwe ideeën. Hij zet dus een stap opzij in de hoop dat dit de groep de nodige nieuwe energie kan geven in de aanloop naar het EK in augustus (Mönchengladbach) en een mogelijke kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen.

Murray Richards wenst nu de tijd te nemen om het verdere vervolg van zijn carrière te evalueren. De KBHB heeft groot respect voor zijn beslissing en wil Murray danken voor het uitstekende werk dat hij de laatste 3 jaar heeft geleverd binnen de staf van de nationale damesploeg. Hij heeft er belangrijke innovatieve stappen gezet in de begeleiding van de dames, die geleid hebben tot de promotie naar het A-niveau en duidelijke vorderingen op internationaal niveau.

De technische staf van de KBHB zal de nodige tijd nemen om alle opties te bekijken voor de best mogelijke opvolger voor Murray. Tot dan neemt Jean-Philippe Brulé, huidig assistent trainer/coach bij de dames, de lopende zaken over.

Reageer